Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Nieuw onderzoek: koppels die samen drinken, zijn gelukkiger

wijn-drinken.jpg

Van alcohol drinken zul je nooit gezonder worden. Maar volgens nieuw onderzoek wel gelukkiger. Tenminste, als je sámen een wijntje neemt.

Uit het Amerikaanse onderzoek, gepubliceerd in The Journals of Gerontology, zou blijken dat koppels die samen weleens van een drankje genieten, gelukkiger zijn.

Vooral vrouwen

Deze conclusie trokken de onderzoekers door het verband tussen alcoholconsumptie en een gelukkige relatie onder de loep te nemen – in het bijzonder bij stellen van vijftig jaar en ouder. Wat volgens de wetenschappers bleek? Vooral vrouwen gaven aan gelukkig te zijn met hun partner als ze zo nu en dan samen een glaasje konden drinken.

Af en toe een wijntje volstaat al

Als een van de twee drinkt en de ander niet, heeft dit volgens de wetenschappers een negatief effect op de relatie. Daarbij zou het niet uitmaken hoeveel je drinkt, maar óf je weleens een wijntje of biertje neemt. Eens in de zo veel tijd samen een flesje opentrekken volstaat dus voor liefdesgeluk. Toch zijn er natuurlijk genoeg andere, gezondere manieren om samen oud en gelukkig te worden, stellen de onderzoekers. Al smaakt met deze wetenschap een wijntje dit weekend misschien toch wel lekker…

 

Bron | The Journals of Gerontology
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant