Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit is volgens nieuw onderzoek de beste manier om je libido te verhogen

libido-verhogen-margriet.jpg

Geen zin in seks? Dan máák je maar zin. Tja, het klinkt makkelijker dan het is. Maar resultaten uit nieuw onderzoek maken glashelder hoe je het best je libido kunt opkrikken. 

Tussen vrouwen met een laag en hoog libido is namelijk één heel duidelijk verschil te zien. En daar kan iets aan gedaan worden.

Erotische filmpjes

Voor onderzoek dat in de Journal of Sex & Marital Therapy gepubliceerd is, kregen 64 vrouwen erotische filmpjes te zien. Ze moesten op een knopje duwen als ze daar opgewonden van raakten. Ook werden hun clitoris en vagina gemonitord, om te checken of ze lichamelijk net zo geprikkeld raakten. Achteraf vulden ze een vragenlijst in, zodat de onderzoekers meer achtergrondinformatie over hun seksleven en libido kregen.

Seksueel synchroon

Wat bleek? Vrouwen die aangaven, weinig seks en een laag libido te hebben, bleken een veel sterkere verbinding tussen lichaam en geest te hebben. Met andere woorden: ze reageren bovengemiddeld synchroon op seks – als ze mentaal niet opgewonden zijn, raakt hun vagina en clitoris ook niet geprikkeld. Terwijl vrouwen met een hoog libido hun zinnen gemakkelijker even kunnen verzetten voor een vrijpartij.

Hét advies

Het klinkt allemaal heel logisch, maar genoeg koppels stuiten nog op problemen in bed doordat ze dit niet weten. Je kunt zoveel glijmiddel erbij pakken als je wilt, maar dat betekent niet per se dat de seks er soepeler en lekkerder door wordt. Nee, de onderzoekers hebben een duidelijk advies: als je zin in seks wilt maken, moet dat toch echt tussen je oren beginnen. Denk terug aan een moment waarop je je heel sexy voelde, bijvoorbeeld. Of trek mooie lingerie aan. In deze hele beleving mag je partner natuurlijk ook z’n best doen. Maak in elk geval duidelijk dat zin máken in seks nu eenmaal niet altijd mogelijk is.

Huisarts

Blijf je pijn hebben tijdens de seks, of heb je de laatste tijd veel stress? Dan is het goed om het probleem eerst bij de kern aan te pakken. Misschien heb je wel een vorm van vaginisme, kamp je met depressieklachten of zit jullie relatie in het slop. Een bezoekje aan de huisarts is dan nooit mis – ook niet als je simpelweg wilt weten hoe je iets aan je lage libido kunt doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Mind Body Green
Beeld | iStock

Ook interessant