Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je maar beter niet kunt uitspreken dat je op dieet gaat

dieet.jpg

Je zou denken dat het slim is om je afvalplannen met anderen te delen. Zo heb je immers een stok achter de deur als het wat minder gaat. Maar volgens de Amerikaanse voedingscoach Bryan Baia is het juist niet verstandig om je omgeving te laten weten dat je met een dieet gaat beginnen.

Zijn redenatie is simpel. Zodra je ergens het label ‘dieet’ aan hangt, is de kans op blijvend gewichtsverlies minder groot.

Tijdelijk

En ja, dat zit ’m in je woordkeus en de manier waarop je je beslissing benadert. Naar jezelf én tegenover anderen. Een dieet is niet iets wat je je hele leven gaat doen. Het is meer een tijdelijke aanpassing van je voedingspatroon die ervoor moet zorgen dat je snel wat kilo’s kwijtraakt. Wanneer je een gezonder gewicht op deze manier benadert, zullen de kilo’s er na het afvallen ook weer snel aankomen.

Geen stempel

Geef daarom geen stempel aan je afvalplannen, maar benader dit andere eetpatroon als een nieuwe manier van leven. Iets wat je op de langere termijn ook kunt volhouden. Als je dat doet, heb je veel meer kans op succes. Lukt het je die knop blijvend om te zetten, dan is de kans ook groot dat die overtollige kilo’s echt niet meer terugkomen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | libelle.be
Foto | iStock

Ook interessant