Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Neuspeuteren? Dít is waarom je het in de herfst en winter beter niet kunt doen…

griep-door-neuspeuteren.jpg

Ben jij (stiekem) een beetje verslaafd aan neuspeuteren? Na dit nieuws kunnen we niet meer doen alsof onze neus bloedt…

We wisten al wel dat neuspeuteren niet zo goed voor je is, maar in de herfst en winter is het helemaal een slecht idee. Je kunt er namelijk extra snel een griepje door oplopen!

Meer kans op griep

Doordat het buiten kouder wordt, zijn in de herfst en winter vaak veel mensen ziek. Veel van ons doen er alles aan om aan een griepje te ontkomen (denk aan extra vitamines). Maar als je in je neus peutert, boor je jezelf de kans om een griepje te vermijden toch mooi door de neus. Neuspeuteren vergroot de kans op griep namelijk enorm.

Virussen overdragen

Hoe kan dit dan? De griep- en verkoudheidsvirussen zitten in druppeltjes, slijm, speeksel en snot. Wanneer iemand ziek is, worden deze virussen verspreid door praten, hoesten of niezen. Maar, dit is niet de enige manier waarop deze virussen vrijkomen. Ze worden namelijk ook overgedragen via handen en voorwerpen, zoals een deurknop. Dus als iemand ziek is en dan de deurknop aanraakt die jij vervolgens ook vastpakt, kun je het virus oplopen als je daarna met je hand aan je neus of mond zit. Met andere woorden: wanneer de griep weer heerst, is neuspeuteren niet zo’n goed idee.

Bron | Cosmopolitan
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant