Margriet logo
null Beeld

Negatieve coronatest, nog steeds klachten? Dít moet je dan doen

Een

negatieve testuitslag betekent dat je op het moment van het testen geen corona

had. Maar wat als je na de negatieve coronatest nog steeds klachten blijft

houden? Moet je je dan opnieuw laten testen of gewoon wachten tot de klachten

weggaan?

Wij leggen het je hier uit.

Wat betekent een negatieve testuitslag?

Nu het weer herfst is hebben veel mensen last van een verkoudheid of griepje. Omdat de klachten hiervan op het coronavirus lijken, is het natuurlijk verstandig om je in zo’n geval altijd te laten testen. Wanneer je een negatieve testuitslag terug krijgt, dan betekent dit dat je het op moment van testen geen corona had. Je hoeft in zo’n geval niet meer thuis te blijven, tenzij je een nauw contact bent van een corona patiënt. In dit geval blijf je de resterende dagen van de quarantaineperiode van 10 dagen thuis.

Lees ook: Waarom mag je een coronatest niet afzeggen als je klachten weg zijn?

Na negatieve coronatest nog steeds klachten

Maar wat als je na een negatieve coronatest nog steeds klachten blijft houden? Een woordvoerder van het RIVM laat aan RTL Nieuws weten dat het in zo’n geval niet nodig is om je opnieuw te laten testen. “Als de klachten aan blijven houden, maar onveranderd zijn en die persoon is negatief getest, dan kun je ervan uitgaan dat diegene niet besmet is met het coronavirus.”

Wanneer wél opnieuw laten testen?

Als je echter nieuwe klachten erbij krijgt die passen bij het coronavirus, dan is het volgens de GGD belangrijk om wél een nieuwe testafspraak te maken en thuis te blijven. Hetzelfde geldt voor als je klachten in eerste instantie zijn verdwenen, maar later toch weer terugkomen. Het zou namelijk kunnen dat je alsnog het coronavirus hebt opgelopen, dus het is belangrijk dat je je in zo’n geval opnieuw laat testen.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | GGD, RTL Nieuws

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden