Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Déze producten werken als een natuurlijke antibiotica

natuurlijke-antibiotica.jpg

Antibiotica is een effectief geneesmiddel bij verschillende bacteriële infecties. Het grote nadeel is echter dat je bij veelvuldig gebruik immuun kunt worden voor het middel. Een simpele aandoening kan daardoor in de toekomst een nare afloop hebben.

Gelukkig is er ook een aantal natuurlijke middelen die een antibacteriële werking hebben. Deze natuurlijke antibiotica worden vaak aangeraden om kwaaltjes als blaasontstekingen, problemen met de darmflora, keelpijn of verkoudheid te bestrijden. Houd er echter wel rekening mee dat ook een overdosis van déze middelen risico’s met zich meebrengt. Een teveel aan deze natuurlijke producten kan namelijk een negatief effect hebben op je darmflora.

Kom jij maar niet van die hardnekkige verkoudheid, voedselvergiftiging of oogontsteking af? Dan heb je misschien baat bij de volgende natuurlijke antibiotica:

Oregano olie

Dit groene kruid staat bekend om zijn medicinale werking. Oregano olie zou zelfs zo krachtig zijn dat het de gevolgen van een besmetting met de e-coli bacterie kan tegengaan. Andere onderzoeken stellen dat het middel ook zou helpen bij het norovirus. Deze natuurlijke antibiotica wordt dan ook vaak aangeraden voor mensen die last hebben van een verstoorde darmflora. Ook werkt oregano olie goed bij de bestrijding van verkoudheid, infecties en allergieën. De smaak van de olie kan echter wel wat intens zijn. Ben je niet zo dol op dit kruid? Neem de olie dan in capsulevorm in, zodat je de smaak ervan minder goed proeft.

Gember

Het is geen toeval dat je in een sushi restaurant vaak gember bij je bestelling krijgt. Dit natuurproduct biedt namelijk bescherming tegen bacteriële infecties die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Daarnaast bevat gember een stofje, gingerol, wat een ontstekingsremmende werking heeft.

Knoflook

Knoflook is niet alleen lekker door tal van gerechten, het is ook nog eens super gezond! Een teentje look heeft een positief effect op je hart, bloeddruk en cholesterol, maar ook een antibacterieel effect. Knoflook heeft alleen één klein nadeel: je profiteert alleen maar van de gezondheidsvoordelen wanneer je er grote hoeveelheden van eet. Wil je voorkomen dat er straks niemand meer bij je in de buurt wil zitten? Neem dan een knoflooksupplement uit de natuurwinkel.

Berberine

Berberine is een bittere stof die gemaakt wordt van de wortel van een Mantsjoerijse kurkboom. Het extract wordt al jaren in de Chinese geneeskunde gebruikt en er lijkt nu ook steeds meer wetenschappelijk bewijs te komen voor de ontstekingsremmende en antibacteriële werking ervan. Zo zou een supplement van Berberine verlichting bieden bij diarree en voedselvergiftiging. Zwangere vrouwen kunnen het middel echter beter laten staan. Want de stof kan schadelijk zijn voor de ongeboren baby.

Manuka honing

Honing wordt al eeuwenlang gebruikt om wonden te laten helen en infecties tegen te gaan. Voor het beste antibacteriële effect kun je het beste kiezen voor Manuka honing. Dit is een bijproduct van de Nieuw- Zeelandse Manukaplant en heeft een eigen, typische, smaak. Groot nadeel is alleen dat deze honing niet goedkoop is. Voor een klein potje betaal je al snel 35 euro.

Lees ook
Deze notensoort helpt mogelijk om rimpels te herstellen

Bron| Natur., Mens & Gezondheid, Bedrock
Beeld| iStock

Ook interessant