Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Pas op: ook je nagels kunnen schade oplopen door de zon

feet-girl.jpg

Het wordt de komende dagen weer een heel stuk warmer. En dat betekent: smeren! Toch zijn er plekken die je moeilijk kunt voorzien van zonnebrand, maar die wel bescherming nodig hebben. Je nagels kunnen bijvoorbeeld ook beschadigen door de zon.

We schreven al eerder dat je plekken als je oren, oogleden en hoofdhuid niet mag vergeten wanneer het op smeren aankomt. Ook is het een goed idee je haar te beschermen met een spray die uv-stralen tegenhoudt en zo kan voorkomen dat het droog wordt en afbreekt. Maar wist je dat ook je teen- en vingernagels wel wat extra bescherming kunnen gebruiken?

Beschadigde nagels

Wanneer ze te vaak worden blootgesteld aan zonnestralen, kunnen ze geel en zacht worden en daardoor sneller afbreken. Vaak zie je dat ze al wat zijn beschadigd door de verticale richels die in dat geval op je nagels ontstaan. Toch is het niet alleen gevaarlijk voor de gezondheid van je nagels zelf. Komen ze echt veelvuldig in aanraking met schadelijke uv-stralen, dan loop je mogelijk een verhoogd risico om huidkanker onder je nagelbed te krijgen.

Beschermende nagellak

Gelukkig is dit gemakkelijk te voorkomen: met nagellak. Gebruik doorzichtige lak met een uv-filter of een reguliere gekleurde nagellak. Die werkt als een soort zonnebrand voor je teen- en vingernagels, omdat de lak ervoor zorgt dat de uv-stralen niet tot de huid kunnen doordringen. Is het al te laat en lijken je nagels geel en beschadigd? Wacht dan simpelweg totdat ze zo ver zijn gegroeid dat je weer nieuwe, gezonde nagels hebt. Bescherm die vervolgens wél goed met lak of blijf zo veel mogelijk met je handen en voeten uit de zon.

Bron | mindbodygreen.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant