Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Mooi weer? Ga skaten!

skaten-jpg.jpg

Mooie lente- en zomerdagen breng je liever niet door in een bedompt squashhok of fitnesszaal. Maar je wilt wél bewegen. Skaten is dan een goede én leuke optie. Met deze buitensport kun je genieten van de zon, terwijl je lekker in beweging bent. De voordelen op een rijtje:

Goed voor je conditie
Veel mensen denken bij skaten aan stoere jongeren die acrobatische stunts uithalen. Maar op skeelers kun je ook uitstekend aan je conditie werken. Skaten is een continue beweging, dus het zet je hart en longen aan het werk. Het is daarmee een echte duursport. Als je wilt, kun je uren skaten op rustige wegen.

Veilig voor knieën en enkels
De beweging die je bij skaten maakt, heeft een minder sterke impact op je lichaam dan hardlopen. De schokbelasting is ongeveer 50% lager. Hierdoor heb je een kleinere kans op blessures. Dus als je zwakke enkels of knieën hebt, is skaten een aanrader.

Goedkoop
Skaten is een laagdrempelige en goedkope sport. Als je eenmaal je skate-uitrusting bij elkaar hebt, dan staat je niets in de weg om de deur uit te gaan. Het veelgehoorde excuus dat sport te duur is, gaat bij skaten niet op.

Gezelligheid op wielen
Skaten kun je alleen doen, maar ook met anderen. Heb je geen skate-maatje, dan bestaan er veel andere leuke manieren om toch mede-skaters te ontmoeten. Doe bijvoorbeeld mee met nightskate. Hierbij verzamelen skaters zich op een bepaalde plek in een stad, en maken dan een tocht over wegen of langs plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor skaters. Een overzicht van de leukste nightskatetochten, vind je op inline-skate.

 

Ook interessant