Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Mindtuning: Wees je eigen zuurstofmasker

lief-voor-jezelf1-jpg.jpg

“Wie is de belangrijkste persoon in jouw leven?! Dat ben jijzelf!” Dit is een van de kernboodschappen van de Mindtuning methode ontwikkeld door Pieter Frijters.

Wist je dat een mens gemiddeld 60.000 gedachtes per dag heeft? En dat een erg groot deel daarvan bestaat uit negatieve gedachtes over onszelf? Vraag jezelf maar eens af hoe vaak jij jezelf iets kwalijk neemt, je twijfelt over jezelf of jezelf boos toespreekt in gedachte. Zou je zo tegen een ander praten? Als het antwoord daarop “nee” is, dan heeft Pieter een belangrijk advies voor je: “Wees eens aardig voor jezelf!”

De enige persoon die jij overal mee naartoe neemt, je hele leven lang, ben jijzelf. Daarom is het zo belangrijk een goede relatie met jezelf te hebben. Investeer hierin net zoals je in andere belangrijke relaties in je leven investeert. Vervang die negatieve gedachtes met complimentjes en heb vertrouwen in jezelf. Heeft een ander dat niet? Maak je daar dan niet afhankelijk van. Zorg dat je afhankelijk bent van wat jij van jezelf vindt; dat is tenslotte het belangrijkste.

Als je aan mensen vraagt: “Wie is de belangrijkste persoon in je leven?” krijg je vaak “mijn kind”, “mijn man” of “mijn beste vriendin” als antwoord. Vergeet niet dat jijzelf altijd de belangrijkste persoon in je leven bent. De mensen waar je van houdt zullen hier ook van profiteren. Want hoe liever je voor jezelf bent, hoe liever je voor anderen kunt zijn.

Frijter gebruikt hiervoor het volgende voorbeeld: “Denk aan de veiligheidsvoorschriften in een vliegtuig. In het geval van een ramp moet je eerst zorgen voor je eigen zuurstofmasker, voordat je dat van je kind pakt. Want als jij zonder zuurstof zit, kun je ook niet voor je kind zorgen.” Met andere woorden: draag zorg voor jezelf en wees je eigen zuurstofmasker!

Kijk voor meer tips van Pieter op Mindtuning: Laat stress en angst achter je.

Als grondlegger van Frijters Mind Tuning BV heeft Pieter zich vanaf 1992 bezig gehouden met het verbeteren van de kwaliteit van leven, relaties, inkomen en werk. Pieter heet iedereen van harte welkom die wil investeren in persoonlijke groei. Kijk voor meer informatie over cursussen op Mindtuning.nl

Ook interessant