Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Mindtuning: Laat los en vertrouw

vertrouwen-in-jezelf1-gif.gif

“Drukke baan? Stressvol gezinsleven? Door te realiseren dat je maar een klein onderdeel van de wereld om je heen bent is het makkelijker een stapje achteruit te doen en rust over je heen te laten komen.” Dit is een van de kernboodschappen van de Mindtuning methode ontwikkeld door Pieter Frijters.

Volgens de Mindtuning methode van Pieter Frijters zijn mensen niet gemaakt om te focussen. Door ons blind te staren op één ding springen we snel op slot. Zo werkt het ook met problemen. “Als we problemen of lastige situaties proberen op te lossen door er op te focussen dan vind je de oplossing niet. De kunst is om regelmatig afstand te nemen. Dan komen de oplossingen vanzelf”, aldus Frijters.

Mensen die controle proberen te krijgen over dingen die niet goed lopen in hun leven maken de situatie vaak alleen maar erger. Iedere wens tot controle leidt namelijk tot het tegenovergestelde. Het is misschien een enge realisatie, maar je zult je leven, jezelf en de mensen om je heen nooit onder controle krijgen. Daarom kun je dit ook beter niet proberen. Vertrouw liever op je gevoel en laat die vermoeiende gedachtes af en toe even links liggen.

Lukt het je niet om stress, angst of andere negatieve gevoelens los te laten? Neem dan in spannende situaties visuele ruimte in. Kijk rustig rond en neem de wereld om je heen waar. Dit zal je helpen je minder op je eigen angst te focussen en je onderdeel te voelen van een groter geheel. Zodra je visueel een grotere ruimte inneemt, zul je je vanbinnen ook lichter voelen.

Kijk voor meer tips van Pieter op Mindtuning: Laat stress en angst achter je.

Als grondlegger van Frijters Mind Tuning BV heeft Pieter zich vanaf 1992 bezig gehouden met het verbeteren van de kwaliteit van leven, relaties, inkomen en werk. Pieter heet iedereen van harte welkom die wil investeren in persoonlijke groei. Kijk voor meer informatie over cursussen op Mindtuning.nl

Ook interessant