Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Mindtuning: Jouw gedachtes zijn als een TomTom

tomtom1-gif.gif

“Wat gebeurt er als je in je navigatiesysteem intypt waar je nou juist níet naartoe wilt? Juist… de TomTom zal je keurig op dit adres afleveren. Zo werkt het ook met onze gedachtes.” Dit is een van de kernboodschappen van de Mindtuning methode ontwikkeld door Pieter Frijters.

Volgens Frijters werken je gedachtes als een navigatiesysteem. In een TomTom tik je in waar je naartoe wilt, en de navigatie stuurt je daar naartoe. Zo werkt je hoofd ook. Waar je aan denkt, daar ga je automatisch naar toe. Dus ook als je denkt aan wat je níet wilt, dan stuur je daar onbewust op af. Denk dus vooral aan wat je wél wilt, en je gaat er vanzelf naartoe. Deze gedachtegang zal je helpen om positieve doelen te bereiken op het gebied van werk, liefde en relaties.

“Sommige mensen zijn zo gefocust op waar ze bang voor zijn, dat het juíst gebeurt”, aldus Frijters. “Ben je bang voor de belangrijke presentatie op je werk? Bang om je partner te verliezen? Bang om zo gestrest te raken dat je niet meer goed kunt functioneren? Verzet dan je gedachte op wat je wél wilt en je hebt veel meer kans van slagen.”

Veel mensen denken hun angsten te kunnen wegdrukken. Maar feit is dat hoe zenuwachtig je ook bent voor die presentatie een uur van tevoren, je hiermee niet kunt voorkomen dat je door stress gaat haperen. Je kunt je voorafgaand aan een spannend moment dus veel beter focussen op hoe je wél wilt dat de situatie zal verlopen. Ook als je in het verleden een keer een negatieve ervaring hebt gehad. Gisteren is verleden tijd; kijk met een positieve blik naar morgen!

Kijk voor meer tips van Pieter op Mindtuning: Laat stress en angst achter je.

Als grondlegger van Frijters Mind Tuning BV heeft Pieter zich vanaf 1992 bezig gehouden met het verbeteren van de kwaliteit van leven, relaties, inkomen en werk. Pieter heet iedereen van harte welkom die wil investeren in persoonlijke groei. Kijk voor meer informatie over cursussen op Mindtuning.nl

Ook interessant