Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dít zijn dus de redenen dat je minder weegt in de ochtend

dit-zijn-dus-de-redenen-dat-je-minder-weegt-in-de-ochtend-margriet.jpg

Je hebt vast al wel gemerkt dat het een stuk fijner is om je in ochtend te wegen, dan in de avond. Wanneer je ’s ochtends op de weegschaal staat, weeg je namelijk minder dan in de avond. Maar hoe kan dat nu eigenlijk?

Wij leggen het je hier uit.

Je zweet ‘s nachts

Ben jij iemand die regelmatig ’s ochtends wakker wordt, badend in het zweet? Dan zou dit zomaar de reden kunnen zijn dat je in de ochtend ook wat minder weegt dan in de avond. Je hebt dan simpelweg ’s nachts veel vocht verloren, waardoor je in de ochtend ietsje lichter bent. Je hoeft voor dit gewichtsverschil overigens niet eens heel erg te zweten, zelfs mensen die het niet eens door hebben dat ze ’s nachts zweten kunnen ’s ochtends wat lichter zijn.

Lees ook: dít is het beste moment om jezelf te wegen (als je graag de kilo’s eraf wilt houden)

Je bent een beetje uitgedroogd

Gedurende de dag drink je (als het goed is) aardig wat water en andere drankjes, waardoor je toch iets zwaarder weegt. Omdat je ’s nachts juist helemaal niks binnen krijgt qua vocht, weeg je dus zodra je wakker bent ook iets minder dan wanneer je je overdag zou wegen of ’s avonds. Kortom: je bent ’s nachts een beetje uitgedroogd, wat je dus weer terugziet op de weegschaal.

Je lichaam is hard aan het werk geweest

Je zou het misschien niet verwachten, maar terwijl jij aan het slapen bent, is je lichaam hard aan het werk. Gedurende de nacht is je lichaam namelijk de calorieën van de dag aan het verbranden. Hierdoor kun je wanneer je ’s ochtends op de weegschaal staat, ook wat minder wegen dan wanneer je je bijvoorbeeld overdag of aan het begin van de avond zou wegen.

Bron | Women’s Health
Beeld | Getty

Ook interessant