null Beeld

‘Mijn bevalling is nu goed verzekerd’

- In samenwerking met Independer -

In december 2014 werd Caroline (33) door Independer gevraagd als stoelmasseuse om massages te komen geven. De zorgafdeling beleeft in december altijd de drukste periode van het jaar en het halve bedrijf helpt mee met het beantwoorden van telefoontjes. Zelf IT -ers en marketingmedewerkers helpen mee.

Om alle experts aan de telefoon een klein beetje te verwennen, werd besloten Caroline in te huren. Ze nam één voor één alle zorgexperts onder handen. Even 10 minuten ontspannen voordat je weer verder gaat, doet soms wonderen voor de productiviteit.

Eén van de experts die graag even gemasseerd wilde worden is Marion. Terwijl ze even ontspant en geniet van de massage van Caroline raakt ze in gesprek met de masseuse. Caroline is zwanger en ze weet nog niet wat ze gaat doen met haar zorgverzekering. “Ik zie het wel” zegt ze aan het eind van het gesprek tegen Marion. Marion stelt toch voor om later even te bellen en de situatie door te spreken. Misschien dat ze toch iets voor Caroline kan betekenen.

Toch een aanvullende verzekering

Een paar dagen later belt Caroline met Marion. Ze kan toch wel wat hulp gebruiken. Samen lopen ze de vergelijking op Independer door. Het blijkt dat Caroline eigenlijk veel teveel betaalde voor haar zorgverzekering. Ze had een dekking voor fysiotherapie waar ze nooit gebruik van maakte en een tandartsverzekering terwijl ze alleen maar naar de halfjaarlijkse controles gaat. Dit kan dus veel goedkoper.

Caroline wil sowieso in het ziekenhuis bevallen. Ook vindt ze het leuk om een kraampakket te krijgen. De basisverzekering dekt dit niet. Ze moet dus wel een aanvullende verzekering nemen. Deze kan alleen een stuk goedkoper dan de aanvullende verzekering die ze heeft. Caroline is zwanger, maar haar man is dat natuurlijk niet. Het is daarom niet slim om samen een verzekering af te sluiten. Iets waar Caroline niet eens over nagedacht heeft. “Ik sluit standaard een verzekering af met mijn man. Leek me wel zo handig. Dan kunnen we alles gewoon met één verzekeraar regelen. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat mijn man dan betaalt voor dekkingen die hij niet gebruikt, en andersom.”

Marion geeft aan dat weinig klanten dit beseffen. “Het lijkt gemakkelijk om alles met één verzekeraar te regelen, maar dit is vaak duurder. Daarbij zijn er eigenlijk geen slechte verzekeraars. Wij merken dat klanten eigenlijk over alle verzekeraars tevreden zijn. Het is gewoon belangrijk dat je kijkt welke verzekering bij je past”.

Blij het nieuwe jaar in

Caroline is blij met de hulp van Marion. “Als ik dit allemaal zelf had moeten uitzoeken was ik nooit zo ver gekomen. Ik dacht dat een bevalling in het ziekenhuis sowieso uit de basisverzekering werd vergoed, niet dus. Ik ben per maand veel goedkoper uit en ik heb ook nog mijn zwangerschap en bevalling verzekerd! En wat ook leuk is: door die aanvullende verzekering krijgt ik ook gelijk een vergoeding voor de eigen bijdrage van kraamzorg. Mijn man en ik hebben het gister uitgerekend: we besparen ongeveer 400 euro per jaar.” Ook Marion is blij dat ze Caroline heeft kunnen helpen. De laatste tip die ze nog meegeeft : “vergeet niet de kleine bij te schrijven op je verzekering straks!”

Bekijk welke zorgverzekering in 2016 het meest voordelig is voor jou

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden