Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Mieren in huis? Zo houd je ze weg!

mieren1.jpg

In het voorjaar trekken mieren er weer graag op uit, helaas vaak op plekken waar je ze liever niet hebt, zoals in je keuken… Dit kun je ertegen doen!

Zodra je een mier in je huis signaleert, kun je het beste meteen ingrijpen door hun geuren uit te wissen. Zo ruiken andere mieren niet meer waar ze heen moeten. Daar heb je geen zwaar chemisch middel voor nodig, het kan heel gemakkelijk met natuurlijke middelen. Er zijn ook een hoop geuren waar mieren van nature niet van houden waardoor ze weg blijven.

Babypoeder of een krijtje

In babypoeder en krijt zit een bepaalde stof waar mieren een hekel aan hebben. Gebruik dit op plaatsen waar de mieren je huis betreden. Strooi wat babypoeder of teken een dikke streep met krijt voor de ingang waar de mieren binnenkomen.

Azijn met water

Mieren laten een geur achter zodat andere mieren weten waar ze naartoe moeten. Met een azijnmengsel kun je deze mierengeur gemakkelijk laten verdwijnen. Doe in een plantenspray evenveel azijn als water en spray het mengsel op het mierenpad.

Koffiedik

Mieren blijven weg van koffiedik. Strooi daarom wat koffiedik buiten rondom je huis. Je huis wordt op deze manier een stuk minder aantrekkelijk voor mieren. Nog een mogelijk voordeel: katten blijven door de koffiedik ook op afstand.

Kruiden en specerijen

Veel kruiden en specerijen hebben een te sterke geur voor mieren. Ze hebben een hekel aan peper (alle vormen), basilicum, lavendel, munt, salie, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Je kunt de kruiden mengen met water en dan bij de ingang van de mieren leggen. Mieren lopen echt niet over een laagje met peper! Op deze manier kun je hun looproutes met sterk ruikende kruiden blokkeren.

Koper

Mieren lopen niet over koper heen. Span een koperdraadje of leg koperen euromuntjes bij de ingang waar de mieren je huis binnenkomen.

Houd je huis heel schoon

Om de mieren uit je huis te houden is het belangrijk dat je de mierbarrières met krijt, azijn, koffiedik of kruiden specerijen regelmatig vervangt. Mieren komen vooral op etensresten af. Houd daarom alles goed schoon zodat de mieren in huis niets te zoeken hebben.

Bron | mierenbestrijden.com

Bekijk ook:

Ook goed om te weten

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant