Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit is volgens de wetenschap de beste manier om van menstruatiepijn af te komen

methode-tegen-menstruatiepijn.jpg

Heb jij ook elke maand steevast enorm veel last van menstruatiepijn? En lijkt geen enkel medicijn te helpen? Australische wetenschappers hebben nu dé oplossing gevonden. Deze aanpak zou je krampen volgens hun onderzoek zeker moeten laten verdwijnen.

De ontdekking is gedaan door het onderzoeksteam van het National Institute of Complementary Medicine van Western Sydney University. Die knappe koppen namen de gegevens van 2.300 vrouwen onder de loep die hun menstruatiepijn te lijf probeerden te gaan met verschillende middeltjes.

En de beste remedie is…

Als we de onderzoekers mogen geloven, is bewegen het beste middel tegen menstruatiepijn. ‘Op de voet gevolgd hitte en acupressuur,’ aldus hoofdonderzoeker Mike Armour tegenover abc.net.au. ‘Er was niet een kleine verbetering te zien, maar een behoorlijk merkbare verandering.’

Moet jij er absoluut niet aan denken om je uit te sloven in de sportschool terwijl je buikpijn hebt? Lig je op dat soort dagen het liefst met een kop thee onder een dekentje op de bank? Dan hebben de wetenschappers goed nieuws. Je in het zweet werken is volgens hen nergens voor nodig. Juist rustige inspanning – zoals yoga – blijkt het best te helpen tegen kramp. Wel benadrukken de onderzoekers dat je er goed aan doet het hele jaar yogaoefeningen te doen te doen en niet alleen als je ongesteld bent.

Beter dan pijnstillers

Een pijnstiller nemen tegen de buikkramp is in elk geval niet nodig. ‘Interessant genoeg blijkt zowel lichaamsbeweging als hitte beter te werken dan pijnstillers die menstruatiepijn beloven tegen te gaan,’ concludeert Armour naar aanleiding van het onderzoek. Of je dus de voorkeur geeft aan een ontspannen yogales of toch liever met een kruik op de bank kruipt: de medicijnen kun je in de kast laten liggen. Goed om te weten, toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | womenshealthmag.com
Beeld | iStock

Ook interessant