Met deze populaire truc slaap je binnen twee minuten Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Met deze populaire truc val je binnen twee minuten in slaap

Lig je avond na avond uren te woelen tot je in slaap valt? Met een simpele hack lukt het om binnen twee minuten in slaap te valen. Volgens slaapdeskundigen moeten we de truc bij militairen afkijken.

De video met uitleg is op TikTok al miljoenen keren bekeken.

Binnen twee minuten in slaap

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid: dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Toch liggen veel vrouwen avond na avond te piekeren in bed, en lukt het maar niet om in slaap te vallen. Gelukkig is daar TikTok, waarop een gezondheidsexpert zijn ultieme tip om sneller te slapen deelt. Volgens Justin Agustin, de man die het filmpje deelt, lukt het met deze truc al om te slapen slechts twee minuten nadat je je ogen sluit.

Om binnen die twee minuten te slapen, is het belangrijk dat je horizontaal gaat liggen. Probeer je lichaam te ontspannen, en doe dat lichaamsdeel voor lichaamsdeel. Relax de spieren in je voorhoofd, doe hetzelfde met je ogen, je wangen, je kaak, je nek, je schouders, en ga zo je lichaam af, helemaal tot aan je tenen. Hoe bewuster je dit doet, hoe beter. Terwijl je dit doet, is het belangrijk dat je een warm gevoel dat naar je vingers en tenen stroomt inbeeldt.

Zo werkt de truc om snel te slapen

Klinkt redelijk cryptisch, en dat is het misschien ook wel. Maar dat warme gevoel is volgens Agustin te bereiken door twee verschillende scenario’s te bedenken. Bij het eerste scenario lig je in gedachten in een kano, op een kalm meer met niets dan een open, blauwe lucht boven je. Bij het tweede scenario lig je in een donkergekleurde hangmat in een eveneens donkere kamer. Zodra je afgeleid wordt van één van deze scenario’s, is het belangrijk dat je je gedachten hier weer naar terug brengt. Wie dit elke nacht oefent, zal vanzelf binnen twee minuten in slaap vallen, als we de TikTokker mogen geloven. De reacties zijn in elk geval lovend: veel medegebruikers van het platform bedanken Agustin voor zijn tips, en benadrukken dat hun nachtrust stukken beter is sinds ze de tips toepassen.

Afgekeken bij militairen

De truc is afgekeken uit het leger, want de methode is speciaal ontwikkeld voor militairen op uitzending. De energie die slaap brengt, hebben de soldaten vaak hard genoeg nodig. Maar een goede nachtrust is niet bepaald eenvoudig wanneer je in oorlogsgebied zit. Dat deze truc - vaak met succes - wordt toegepast door soldaten die omgeven zijn door veel stress en harde omgevingsgeluiden, zegt genoeg over de werking ervan. Als het bij hen werkt in een oorlogsgebied, werkt het bij jou waarschijnlijk ook in een overwegend rustige slaapkamer.

Bron | TikTok

Leonie CollombonGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden