Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Onderzocht: mensen met déze eigenschap slapen vaak slechter

naakt-slapen.jpg

Slaap je regelmatig slecht? Dan kan dit te maken hebben met je houding. Volgens recent onderzoek slapen mensen met een negatieve instelling slechter dan mensen bij wie het glas halfvol is.

Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Illnois

Onderzoek

In totaal deden 3.500 volwassenen in de leeftijd tussen 32 tot 51 jaar mee aan het onderzoek. De deelnemers moesten regelmatig een enquête invullen om zo de lengte en kwaliteit van hun nachtrust vast te leggen. Om de instelling van de deelnemers te meten, moesten zij bij een aantal stellingen aangeven in welke mate zij het eens of oneens waren. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Ik ben altijd optimistisch over mijn toekomst’ en ‘Ik verwacht nauwelijks dat dingen op mijn manier gaan.’

Glas halfvol of -leeg

Een interessante uitkomst van het onderzoek was dat de personen die optimistischer waren, vaker aangaven dat ze voldoende nachtrust hebben gehad met ongeveer zes tot negen uur per nacht. Daarnaast voelden ze zich overdag minder slaperig. Een hogere optimismescore, resulteerde voor 78 procent in een hogere slaapkwaliteit.

Probleem voor de volksgezondheid

Volgens hoofdonderzoeker en professor Rosalba Hernandes is het gebrek aan gezonde slaap een probleem voor de volksgezondheid. “Omdat een slechte slaapkwaliteit gepaard gaat met meerdere gezondheidsproblemen, waaronder hogere risico’s op obesitas, een hoge bloeddruk en een grotere sterftekans”, legt ze uit aan Women’s Healthmag.

Psychologisch voordeel

De overtuiging dat er positieve dingen zullen gebeuren in de toekomst, is volgens het onderzoek een psychologisch voordeel bij een superieure gezondheid. Probeer dus altijd positief te blijven, het doet wonderen voor je nachtrust!

Met dit wake up light word je makkelijker, frisser en energieker wakker. Nu met 45 procent korting in de Margriet Shop.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron: Womenshealthmag 
Beeld: iStock

Ook interessant