Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Meer energie zonder koffie? Deze wetenschappelijk bewezen trucjes helpen écht

meer-energie-zonder-koffie-deze-wetenschappelijk-bewezen-trucjes-helpen-echt.jpg

Heb je al een tijdje het voornemen om te minderen met cafeïne, maar ben je bang dat je zonder je bakje koffie de dag niet doorkomt? Probeer dan eens één van deze trucjes voor meer energie. Je zult zien dat je ook zónder het drinken van koffie alert blijft.

1. Naar iets roods kijken

Klinkt misschien gek, maar het helpt echt. Uit onderzoek is gebleken dat het kijken naar rode voorwerpen ervoor zorgt dat je gefocust blijft en je meer oog hebt voor detail.

2. Kauwgom kauwen

Voor iedereen die alerter wil zijn, biedt kauwgom uitkomst. Het is wetenschappelijk bewezen dat het kauwen op kauwgom ervoor kan zorgen dat je je langer kunt concentreren.

3. Doe een powernap

Een kort dutje doen is bepaald geen straf én het is ook nog eens goed voor je productiviteit. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs een kwartiertje je ogen dichtdoen al wonderen kan doen. Zorg er wel voor dat je niet té lang dut, want dan kun je juist moe en chagrijnig wakker worden.

4. Blijf bewegen

Begin je dag goed door ’s ochtends eens flink te stretchen. Hierdoor krijg je een echte energieboost, waar je de rest van de dag profijt van hebt.

5. Ga rechtop zitten

Wist je dat je zithouding ook van invloed is op je energielevel? Uit onderzoek van de San Francisco State University is gebleken dat studenten meer energie hadden als ze rechtop zaten. Een goede reden om jezelf, maar ook je (klein)kinderen tot de orde te roepen, als ze weer eens onderuit gezakt aan tafel zitten.

6. Ga even naar buiten

De warme, muffe binnenlucht kan je duf maken. Na wat frisse lucht en extra zuurstof ben je weer een stuk alerter.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Grazia
Foto | iStock

Ook interessant