Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Maria viel 30 kilo af: ‘Het leven is een stuk leuker nu ik zo veel lichter ben’

maria.jpg

Half februari vorig jaar begon Maria Obradovic (49) met gezond eten en sporten en viel ze elf kilo af. Met maaltijdvervangers en door vier keer per week te gaan sporten, viel ze nog eens negentien kilo af (van 112 naar 82 kilo in totaal). Ze wil nog zeven kilo kwijt. 

 “Als ik in de spiegel keek of foto’s van mezelf zag, wist ik: dit kan niet meer. Ik bleef maar aankomen, maar at niet overmatig en sportte veel. Mijn baarmoeder is drie jaar geleden verwijderd en ik hoorde telkens: ‘Het is hormoongerelateerd, je kunt er niets aan doen.’ Daar nam ik geen genoegen mee. Dus begon ik een periode koolhydraatarm te eten en viel snel elf kilo af. Maar toen bleef ik acht weken stilstaan. Ook dat accepteerde ik niet. Op aanraden van collega’s ben ik onder begeleiding ’s ochtends, ’s middags en tussendoor maaltijdvervangers gaan gebruiken. In de avond at ik groente met vlees of vis. De eerste week viel ik vier kilo af, en zelfs nog twee en een halve kilo in de vakantie. Die beloning elke week op de weegschaal geeft zo’n euforisch gevoel!”

maria, afvallen, afslankenSprintje trekken

“Langzamerhand eet ik steeds meer normale voeding om te stabiliseren, want uiteindelijk moet ik het natuurlijk zonder de maaltijdvervangers kunnen. Ik ben als de dood dat ik weer aankom, dus houd ik me heel precies aan de voorschriften. Het werkt, want ik val nog steeds af. Ik voel me fantastisch en ook het sporten maakt me steeds sterker en fitter, ik voel m’n conditie gewoon verbeteren. Ik volg kettlebell-lessen met zware gewichten en doe aan Power hour, intensieve fitness. In het begin kon ik niet planken, dus ben ik thuis gaan oefenen en nu houd ik het met gemak anderhalve minuut vol. Alles gaat me veel makkelijker af en mijn dochter is heel trots op me. Op haar verjaardag hadden we een survivalmiddag. Het klauteren en klimmen had ik voorheen nooit volgehouden. Ook kunnen we op de fiets heuvelop een sprintje trekken zonder dat ik aan de top vijf minuten moet bijkomen. Ja, het leven is een stuk leuker nu ik dertig kilo lichter ben.”

Inspirerend? Dit interview komt uit de Margriet Slank Special. Hierin lees je de verhalen van nog 3 vrouwen die tussen de 10 en 50 kilo afvielen! De Slank Special is te bestellen via Magazine.nl

Lees ook:

Bekijk ook:

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant