Margriet logo
null Beeld

Mantelzorger in het zonnetje: “Het voelt heel vanzelfsprekend om voor mijn moeder te zorgen”

- In samenwerking met TENA -

Margriet Niezing (56) zorgt samen met haar zus voor haar moeder die na een beroerte rechtszijdig verlamd raakte en in een rolstoel terechtkwam.

“ Mijn zus en ik zorgen samen voor onze moeder, die in 2005 een beroerte kreeg. Ze is rechtszijdig verlamd en heeft hulp nodig bij het aan- en uitkleden, bij

het douchen, bij

null Beeld

heel veel eigenlijk. Thuis blijven wonen was geen optie. De weekenden is ze om en om bij een van ons thuis. Dat vindt ze heerlijk, vooral als ze zichzelf nuttig kan maken. Het deeg mixen voor een taart of de tuin sproeien vanuit haar rolstoel. We maken ook nog veel plezier samen. Als we met haar de stad in gaan, grappen we dat ze niet invalide is, maar te lui om te lopen. Mijn moeder zit dan te schudden van het lachen. Eigenlijk is ze nooit chagrijnig. De eerste keer dat ik haar waste, haar hielp bij het naar het toilet gaan en een uitje met haar maakte, waren best pittig. Emotioneel maar vooral ook fysiek. We hebben wel spierballen gekweekt. Mijn zus en ik noemen onszelf geen mantelzorgers. We vinden het vanzelfsprekend dat we voor onze moeder zorgen.”

Zet een mantelzorger in het zonnetje

Ken je iemand die mantelzorg verleent aan een naaste? Margriet en TENA willen die persoon graag verrassen met een interview en fotoshoot voor Margriet. Ook maakt diegene kans op een overheerlijke high tea! Vul vóór 31 oktober 2016 hieronder je gegevens in en geef de naam op van de persoon die je te binnen schiet en schrijf er in het kort bij waarom juist diegene deze verrassing verdient.

Wie nomineer jij?

tekst: sara luijters. fotografie: iris planting. visagie en styling: tirzah waasdorp.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden