Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Maak jij je ook zorgen over de Nederlandse zorg?

De Nederlandse zorg is momenteel een veelbesproken thema, mede door de bezuinigingen in de sector en een dreigend tekort aan personeel. Maar liefst 85% geeft aan zich daar grote zorgen om te maken. Dat blijkt uit een onderzoek dat onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid heeft uitgevoerd. Maak jij je ook zorgen over de zorg?

Persoonlijke aandacht 

Uit het onderzoek blijkt dat het speerpunt kwaliteit nauw samenhangt met persoonlijke aandacht. Zo verwacht 86% van de ondervraagden dat bezuinigingen in de zorg ten koste gaan van de persoonlijke aandacht en vindt 84% dat goede zorg samenhangt met meer aandacht voor patiënten. Meer dan vijftig procent vindt dat artsen hier tegenwoordig al onvoldoende tijd aan besteden. Over het zorgbeleid van de overheid zijn Nederlanders allesbehalve positief gestemd. Een meerderheid (67%) voelt zich door de overheid aan hun lot overgelaten als het om zorg gaat.

Toekomst van de zorg

Bijna acht op de tien Nederlanders verwacht daarnaast dat de zorg in de toekomst minder goed geregeld zal zijn dan nu. 83% van de ondervraagden voorziet een duurdere zorg en 72% denkt dat er in de toekomst überhaupt minder zorg is. 71% meent dat op korte termijn de aandacht voor de patiënt nog minder wordt.

Tijd voor elkaar!

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid vindt dat zorg toegankelijk en betaalbaar moet zijn voor iedereen. Jouw gezondheid en persoonlijke aandacht staat voorop.  Het is tijd voor elkaar!

Wil je weten wat Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid voor jou kan betekenen? Kijk dan op www.zorgenzekerheid.nl

 

 

 

Ook interessant