Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Maak eens écht contact met je lichaam

meditatie.png

Wil je wat bewuster leven en gezonder eten? Contact met je lichaam maken is essentieel om te kunnen voelen wat voeding met je doet en voor je kan doen. Je lichaam kan je altijd vertellen of de maaltijd of snack die je in je mond stopt wel een gezonde keus is. Leren luisteren…Zo begin je ermee:

1. Sta op en neem een douche. Vraag je lichaam of het behoefte heeft aan een ontbijt, aan water, aan kruidenthee, aan sap? Of nergens aan? Dat kan ook.

2. Eet vandaag langzaam en met aandacht voor al je maaltijden.

3. Proef wat je eet, eet met aandacht en voel wat het met je energielevel voor en na de maaltijd doet. Wat gebeurt er met je energieniveau ongeveer een uur na het eten?

4. Kauw vandaag iedere hap minstens 20 keer.

5. Stop met eten voordat je vol zit. Lastig he? Goed nieuws: het went!

6. Eet niet op de klok maar wanneer je er behoefte aan hebt. Mediteer, doe yoga of een andere activiteit, zoals de afwas, met volledige aandacht. Ook dat is lastiger dan je denkt.

7. Wees dankbaar voor je lichaam en je gezondheid. Het gaat er hierbij om dat je stilstaat en bezint.

8. Ga vijf minuten in stilte zitten op een bank of stoel, zonder gebruik te maken van je smartphone, tablet enzovoort.

9. Adem een paar keer diep in en uit en maak een wandeling.

Door bewust je dag te doorlopen, af en toe contact te maken met jezelf ( je naar binnen te richten), met aandacht te eten en te leven, kun je voelen hoe het echt gesteld is met je. 

 

kokenDit en meer lees je in Good Food, Word in 1 maand de beste versie van jezelf geschreven door voedingscoach Laurianne Ruhé. Dit boek kun online bestellen bij Bol.com.

Ook interessant