Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dít dieet heeft na drie dagen al effect op je lichaam

het-lowcarb-dieet-heeft-na-drie-dagen-al-effect-op-je-lichaam.jpg

Meer energie, wat kilo’s minder en je gelukkiger voelen: die voornemens staan vast bij veel mensen op het lijstje voor 2021. Volgens kookboekenauteur Pascale Naessens is dit alles al binnen een paar dagen te bereiken met een simpele aanpassing: puur eten volgens een lowcarb dieet.

Daarom start het AD samen met Pascale vanaf 4 januari een tiendaagse challenge, en jij kunt ook meedoen.

Snel effect

Binnen drie dagen al succes hebben met je dieet, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het kan toch echt, vertelt Naessens. Zij specialiseert zich in recepten binnen een low carb dieet: weinig tot geen koolhydraten dus. “Mensen zullen na drie dagen al merken wat voor effect het heeft op hun lichaam. Ze voelen zich energieker en daardoor gelukkiger. En heb je overgewicht, dan zul je ervan afvallen. Ik heb mensen ontzettend zien opbloeien dankzij deze manier van eten.”

Lowcarb dieet

De basis van het lowcarb dieet? Geen koolhydraten, wél rijke en pure producten. Dat betekent veel onbewerkte voedingsmiddelen en niét overal aardappels bij eten, zoals Nederlanders dat graag doen. In plaats daarvan zijn groenten de basis, en daar eet je andere producten bij. Volgens Naessens went deze manier van eten snel, omdat ons lichaam ingesteld is op natuurlijke voeding. ‘Schakel over op natuurlijke voeding en je zult zien dat je anders begint te voelen en anders begint te denken. Dat je niet meer hunkert naar die industriële gemaksvoeding’, schrijft ze hierover op haar website.

Lees ook:
Déze 10 ideeën voor een koolhydraatarme lunch wil je niet missen

FIT challenge

Pascale Naessens nodigt iedereen uit om te ervaren wat lowcarb eten met je lichaam doet. Daaromheeft ze een tiendaagse FIT challenge ontwikkeld, waar jij ook heel makkelijk aan kunt meedoen. Alles staat voor je klaar: de boodschappenlijstjes, recepten voor de ochtend, middag en avond én mentale steun in de speciale, besloten Facebookgroep ‘Maak een nieuwe start met Pascale Naessens’. Deze is te vinden bij de facebookpagina AD Koken&Eten. Geen Facebook? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Koken&Eten. “Omdat het in deze challengevorm is, is het ook gewoon tof en iets wat lezers met elkáár kunnen doen door hun ervaringen te delen in een Facebookgroep”, vertelt Naessens enthousiast. Ook meedoen? Je kunt de FIT challenge volgen op AD.nl/fit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Beeld | Getty Images

Margriet 02

Margriet 02 ligt nu in de winkel! In dit nummer een interview met Loretta Schrijver, lekker fit het nieuwe jaar in (met weekplan), winterpastels en wol en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant