null Beeld

Let er maar eens op: dit is wat je zithouding zegt over je persoonlijkheid

Dat je veel kunt aflezen aan iemands lichaamstaal wist je misschien al. Onze manier van communiceren bestaat immers voor 70 procent uit non-verbale communicatie. Maar wist je dat ook de zithouding van je benen veel zegt over je persoonlijkheid?

Als je nadenkt over de verschillende manieren waarop we onze benen positioneren, zijn er eigenlijk vijf verschillende houdingen waarin we zitten. De één zit altijd met haar benen over elkaar, terwijl de ander (misschien wel onbewust) altijd met de benen wijd zit. Ben jij je bewust wat jouw zithouding is? Dit is wat het over jou zegt.

Knieën bij elkaar

Zit jij met je knieën bij elkaar, maar met het onderste deel van je benen uit elkaar? Dan wordt er beweerd dat jij een charismatisch en creatief persoon bent. Je bent makkelijk in de omgang en makkelijk om mee te praten. Je bent spontaan en impulsief, waardoor je misschien niet altijd (lang genoeg) nadenkt over bepaalde beslissingen. Kom je daardoor weleens in de problemen? Dan lossen deze zich, vaak door jouw charismatische instelling, als vanzelf weer op. Voor jou is het leven één groot avontuur en je maakt door je open instelling makkelijk vrienden.

Benen over elkaar

Jij bent een echte dromer. Je hebt een rijke fantasie en kunt jezelf dan ook af en toe helemaal verliezen in je dagdromen. Je bent een gevoelsmens en maakt makkelijk vrienden, want het is nooit saai om met jou te zijn. Door je grote empathisch vermogen en (altijd) luisterend oor zet je jezelf soms wel iets te vaak op de tweede plaats.

Met de benen wijd

Met de benen wijd zitten is niet alleen een zithouding die weggelegd is voor mannen. Zit jij het meest comfortabel met je benen uit elkaar, dan ben jij eigenlijk (in tegenstelling tot wat je zou denken) een redelijk chaotisch persoon. Stilzitten is niet jouw ding en je flapt er regelmatig iets uit, zonder dat je echt nadenkt over wát je precies zegt. Je spanningsboog is zo groot als je pink, en je op één ding focussen heb je nog nooit lang volgehouden. Jij voelt je op je best in een omgeving waar je continu wordt geprikkeld en houdt wel van een beetje tegengas (in een relatie) op zijn tijd.

Netjes recht vooruit

Een nette houding zegt veel over je persoonlijkheid. Jij bent uiterst kalm en houdt van orde en regelmaat. Mensen die roddelen ga je uit de weg en je laat niet gauw het achterste van je tong zien. Niet alleen jij maar ook jouw huis ziet er altijd netjes, verzorgd en geordend uit. Je houdt van overzicht en hebt altijd alles op orde. Uiteraard kom je nooit te laat en dit verwacht je overigens ook niet van je omgeving.

Met de benen opzij

Dit is een keurige maar doelgerichte zithouding. Jij weet namelijk precies wat je wilt en bent dan ook ambitieus en carrièregericht. Je perfectionisme, wat doorstraalt in alles wat je doet, gebruik je om (hoge) doelen te behalen. Sta eens wat vaker stil bij wat je al hebt. Ook je uiterlijk is belangrijk voor je, maar door je onzekerheid vind je het moeilijk kritiek te ontvangen.

Bron| Women's Health, Tips en Weetjes, Generation M

Beeld| iStock

"

"

Lieke Beemsterboer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden