Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Terug naar je kindertijd: ‘Dit speelgoed werkt beter tegen stress dan yoga’

speelgoed-lego-stress.jpg

Heb je een drukke dag of week gehad en voel je de spanning in je schouders? In plaats van een lesje yoga kun je ook de Lego van zolder halen. Dat speelgoed zou minstens zo goed werken tegen stress.

Geef je kinderen wat Legoblokken, dan zijn ze zo een uurtje zoet. Maar volwassenen zouden ook rustiger worden door ermee te spelen. Tenminste, dat stelt de fabrikant van de kleurige blokjes. En misschien zit daar wel wat in…

Zen met blokjes

Het bedrijf achter het succesvolle speelgoed heeft een grappig filmpje op Instagram geplaatst. Daarin is te zien hoe een jonge vrouw haar innerlijke rust probeert te vinden door zich te wagen aan yoga, maar niets bakt van de oefeningen. Waar ze wel direct van kalmeert? Je raadt het al: een schip bouwen van Lego. Hiermee wil de speelgoedfabrikant in beeld brengen dat hun producten stressverlagend werken. “Je wordt er zen van,” stelt een woordvoerder.

Vissen in een nieuwe vijver?

Het is niet de eerste keer dat het speelgoedbedrijf zich specifiek op volwassenen richt. Eerder kwam de van oorsprong Deense speelgoedreus al met een set speelgoedvissen. Die waren zo ontwikkeld dat het bouwen ervan je in contact zou laten komen met je verbeelding. Ook hierbij werden we er al op attent gemaakt dat je bezig was met je handen en niet met je hoofd: het perfecte middel tegen stress. De fabrikant stelt in beide gevallen dat het bouwen en schuiven met de blokjes ontspannend werkt én de creativiteit stimuleert. Het proberen waard?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | rtlnieuws.nl
Beeld | iStock

Ook interessant