Last van nachtmerries? Zet je verwarming een standje lager Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Last van nachtmerries? Zet je verwarming een standje lager

Wie regelmatig wakker schrikt van nachtmerries, is gebaat bij de verwarming een standje lager zetten. Onderzoekers leggen namelijk de link tussen een te hoge temperatuur in je slaapkamer en enge dromen.

Met deze tips is dromen over brand of verdrinking voorgoed verleden tijd.

Waarom je verwarming lager zetten kan helpen tegen nachtmerries

Af en toe een nachtmerrie hebben is best goed voor je, zo pleiten slaapexperts. Die enge dromen zorgen er namelijk voor dat je stress uit het echte leven een plekje kunt geven. Maar wie regelmatig doorbroken nachten heeft door een nachtmerrie, ziet die voordelen waarschijnlijk niet meer. En hoewel veel mensen het hebben van nachtmerries linken aan stress of angst in het echte leven, kan ook de temperatuur in je slaapkamer de boosdoener zijn. Onderzoekers van de British Sleep Society ontdekten namelijk dat slapen in een te warme ruimte je nachtrust verstoort, en dat resulteert op zijn beurt in nachtmerries.

Lees ook
Nooit meer nachtmerries? Een slaapexpert vertelt hoe je zelf je dromen kunt sturen

De beste temperatuur voor je slaapkamer

Hoe warm het dan precies moet zijn in je slaapkamer? Ideaal is een temperatuur van tussen de 16 en 18 graden Celsius, als je het de onderzoekers vraagt. Met deze temperatuur zorg je er namelijk voor dat je 1 graden eigen lichaamstemperatuur kwijtraakt, hét recept voor een rustige nachtrust en dus zoetere dromen. Bye bye bad dreams!

Andere tips voor een koelere slaapkamer

Draai je de temperatuurknop van je radiator standaard al omlaag voordat je naar bed gaat, maar ervaar je nog steeds nare dromen? Je lichaamstemperatuur naar beneden krijgen kan gelukkig op meer manieren. Kijk bijvoorbeeld naar het materiaal van je dekbed -natuurlijke stoffen zoals katoen of zijde ademen goed en zijn dus een stuk koeler dan een synthetische stof- en doe hetzelfde voor je pyjama. Nog niet van die nachtmerries af? Dan is stress wellicht toch de oorzaak.

Beeld | Getty Images
Bron | Metro UK

Leonie CollombonGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden