Gezondheid

Last van jeukende muggenbulten? 10 tips!

jeukendemuggenbulten.jpg

De afgelopen dagen hebben we het getroffen met het mooie weer en voorlopig houdt het nog even aan. Dat wordt dus volop genieten op het strand of op een terrasje met een heerlijk glas wijn in luchtige zomerkleding. Het enige nadeel? Muggen. 

Wat zijn die insecten toch vervelend en wat jeuken die bulten toch ontzettend. Het zou bijna je humeur verpesten, maar wat is dat zonde met dit weer. Tien tips om de jeuk te lijf te gaan

1. Aloë vera

Het lijkt soms wel een wondermiddeltje. Aloë vera is een prima huidverzorgingsmiddeltje dat ook helpt bij acnebehandelingen. Het verkoelt de huid en helpt tegen jeuk. Wanneer de huid is opengekrabd, helpt aloë vera de huid te repareren.

2. Bananenschil

Het klinkt misschien een beetje raar, maar wrijf de binnenkant van een bananenschil eens over je muggenbult. De suikers hierin helpen het vocht uit de bult te halen, wat de jeuk vermindert.

3. IJs

Verpak een paar ijsklontjes in een washand of theedoek en houd die op je muggenbult. De kou zorgt ervoor dat de zwelling verdwijnt, waardoor de jeuk vermindert. Zit je echt hélemaal onder de bulten? Overweeg dan een koude douche.

4. Zout

Meng een eetlepel zout, het liefst grof, met een 500 ml water en breng dit aan op de muggenbult. Laat dit een paar minuten inwerken en spoel daarna af met heet water. De stoffen in zout zorgen ervoor dat de jeuk meteen afneemt.

5. Tandpasta

Smeer een klein beetje tandpasta op de bult om de jeuk te verminderen. Vergeet niet om de tandpasta er weer af te halen.

6. Baksoda

Het is misschien niet heel goed voor je huid, maar de jeuk wordt wel een stuk draaglijker. Meng de baksoda met water en laat dit een kwartiertje intrekken op je huid. Was het er hierna weer af en je merkt dat de jeuk als sneeuw voor de zon verdwijnt.

7. Citroen- of limoensap

Natuurlijke zuren zorgen ervoor dat jeuk verdwijnt. Vers citroen- en limoensap verminderen de jeuk niet alleen, maar ze voorkomen ook infecties. Gebruik dit sapje wel binnen, want citroensap zorgt voor uitdroging van de huid. Tip: citroen- en limoensap helpen ook tegen brandnetelsteken.

8. Theeboomolie

Theeboomolie mag eigenlijk niet in je medicijnkastje ontbreken; het laat puistjes verdwijnen, werkt tegen hoofdluis, lost zweetvoeten op én laat de jeuk van een muggenbult verdwijnen.

9. Appelciderazijn

Dit goedje helpt tegen een verbrande huid en verzacht de jeuk. Dit komt door het zuur in appelciderazijn. Je kunt een beetje op een watje doen en over de muggenbult wrijven, maar een beetje in je badwater gieten helpt ook prima.

10. Gedenatureerde alcohol

Met alcohol bedoelen we niet een fles wijn, maar pure alcohol die je bij de drogist of apotheek kunt kopen. Doe een beetje op een watje en dep dit op de muggenbult. Als het goed is, verzacht het de jeuk.

Bron | NSMBL
Beeld | iStock

Lees ook eens

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je zelf een optische ooglift kunt toepassen met alleen oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant