Gezondheid

Last van brandend maagzuur? Dan moet je déze 4 dingen ’s avonds vermijden

brandend-maagzuur.jpg

Hoewel het geen ernstige aandoening is, kan brandend maagzuur wél heel vervelend zijn. Zeker als je hier dagelijks last van hebt. Gelukkig kun je zelf veel doen om de klachten te verminderen.

Probeer bijvoorbeeld eens om deze vier dingen te laten staan:

1. Alcohol

We willen je natuurlijk niets verbieden, maar mocht je last hebben van brandend maagzuur, dan is het verstandig om ’s avonds je wijntje te laten staan. Alcohol zorgt ervoor dat je slokdarm zich ontspant. Hierdoor kan je lichaam je avondmaaltijd moeilijker in je maag houden, wat leidt tot brandend maagzuur. Probeer alcohol dus te vermijden.

2. Frisdrank met prik

Ook frisdranken die prik bevatten kun je ’s avonds maar beter laten staan. Het koolzuur zorgt voor een opgezette buik en heeft een negatief effect op de gastro-oesofageale verbinding tussen maag en slokdarm. De afsluitspier ‘ontspant’ te veel, waardoor er maagzuur kan ontsnappen.

3. Chocolade

Helaas: ook je geliefde stukje chocolade na het eten kun je maar beter skippen. Chocolade bevat veel vet, wat er eveneens voor zorgt dat de afsluitspier tussen maag en slokdarm geen barrière meer kan vormen tegen maagzuur. Probeer het eten van chocolade daarom te beperken tot overdag.

4. Citrus

Citrusvruchten zoals citroenen en sinaasappels, maar ook groene appels, hebben een hoge zuurgraad. Een glas jus d’orange voor het slapengaan is daarom geen goed idee.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle
Foto | iStock

Ook interessant