Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Last van brandend maagzuur? Vermijd dan déze 4 dingen ’s avonds

brandend-maagzuur.jpg

Hoewel het geen ernstige aandoening is, kan brandend maagzuur wél heel vervelend zijn. Zeker als je hier dagelijks last van hebt. Gelukkig kun je zelf veel doen om de klachten te verminderen, zoals een aantal voedingsmiddelen vermijden.

Een chocolaatje bij de thee ’s avonds? Beter niet…

Eten en drinken dat brandend maagzuur kan veroorzaken

1. Alcohol

We willen je natuurlijk niets verbieden, maar mocht je last hebben van brandend maagzuur, dan is het verstandig om het drinken van alcohol in de avond te vermijden. Alcohol zorgt ervoor dat je slokdarm zich ontspant. Hierdoor kan je lichaam je avondmaaltijd moeilijker in je maag houden, wat leidt tot brandend maagzuur. Probeer alcohol dus te vermijden.

2. Frisdrank met prik

Ook frisdranken die prik bevatten kun je ’s avonds maar beter laten staan. Het koolzuur zorgt voor een opgezette buik en heeft een negatief effect op de gastro-oesofageale verbinding tussen maag en slokdarm. De afsluitspier ‘ontspant’ te veel, waardoor er maagzuur kan ontsnappen.

3. Chocolade

Helaas: ook je geliefde stukje chocolade na het eten kun je maar beter skippen. Chocolade bevat veel vet, wat er eveneens voor zorgt dat de afsluitspier tussen maag en slokdarm geen barrière meer kan vormen tegen maagzuur. Probeer het eten van chocolade daarom te beperken tot overdag.

4. Citrus

Citrusvruchten zoals citroenen en sinaasappels, maar ook groene appels, hebben een hoge zuurgraad. Een glas jus d’orange voor het slapengaan is daarom geen goed idee.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle
Beeld | Getty

Ook interessant