Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Het is Landelijke Opschoondag en zo kun je eraan meedoen

child-volunteer-help-garbage-collection-charity-environment.jpg

De lente is weer begonnen, dus alles kan wel weer een opfrisbeurt gebruiken. NederlandSchoon roept iedereen op om samen het land schoon te maken op deze Landelijke Opschoondag.

Het is alweer de zeventiende editie van deze dag, waarop mensen zich inzetten tegen zwerfafval, en voor veel gemeenten is het inmiddels vanzelfsprekend geworden.

Hard nodig

Vandaag gaan Nederlanders samen met hun buren, collega’s, klasgenoten, sportclubs of verenigingen hun buurt schoonmaken. Er zijn in het hele land zo’n tweeduizend schoonmaakacties aangemeld. En het is hard nodig: nog veel te veel mensen gooien hun lege blikjes frisdrank of kauwgom op straat. Die doen er zo’n twintig tot vijftig jaar over om af te breken. Zelfs een bananenschil, een natuurlijk product, is pas na een jaar volledig afgebroken.

Sla de handen ineen

Naast het feit dat het ontzettend slecht voor het milieu is om afval op straat te gooien, is het ook niet echt bevorderlijk voor het straatbeeld. Sla vandaag dus met je buren de handen ineen en zet je in voor een schonere buurt. Daarmee help je niet alleen het milieu, maar creëer je ook saamhorigheid in de buurt. Wie weet, ontmoet je nog heel gezellige buren die je nooit eerder hebt gezien!

Meld jouw schoonmaakactie aan

Je kunt jouw schoonmaakactie aanmelden op de pagina van de Landelijke Opschoondag. Dan ontvang je van NederlandSchoon gratis opruimmaterialen, zoals vuilniszakken en prikkers. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon aan de slag zonder je aan te melden: het gaat immers om het resultaat. Zijn jij en je buren, collega’s of vrienden goed bezig? Deel dan jouw foto op social media met de hashtag #LOD2019.

Bron | NederlandSchoon
Beeld |iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Ook interessant