Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wij willen kraanwater!

kraanwater.jpg

Bezoekers van festivals, evenementen, cafés en restaurants willen kraanwater kunnen drinken tijdens het uitgaan. Meer dan 100.000 mensen hebben daar een petitie voor ondertekend op de internetsite Kraanwater Graag.

In veel restaurants wordt de vraag om kraanwater te serveren weleens geweigerd. In plaats daarvan wordt (vaak duurder) mineraalwater op tafel gezet. Het is niet zo dat mensen niet willen betalen voor kraanwater, er mag best een kleine vergoeding tegenover staan. Maar men wil graag de keuze om voorverpakt water te mijden.

Sterrenrestaurants serveren kraanwater

Vitens deed aan de vooravond van de uitreiking van de Michelinsterren een onderzoek onder sterrenrestaurants. 98 procent geeft aan graag water uit de kraan te schenken, omdat het een teken van gastvrijheid is, bij een goede service hoort en bovenal omdat het Nederlandse kraanwater van uitstekende kwaliteit is. Zij bieden dit aan als service of vragen er een kleine vergoeding voor.

Drinkwaterbedrijven gaan de komende tijd restaurants aansporen om altijd een karaf water op tafel te zetten. De petitie is een initiatief van Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van het land. Het moet niet alleen te krijgen zijn in de horeca, maar ook op festivals en in de openbare ruimte.

Bron: nu.nl

Lees ook:

Zelf ook meer kraanwater drinken?

Het is veel beter voor het milieu om zelf je water mee te nemen en niet elke keer onderweg plastic flesjes te kopen. Dit zijn handige flessen om in je tas te hebben.

 

Ook interessant