Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wist je dat het koudere weer dít effect heeft op je liefdesleven?

wist-je-dat-het-koudere-weer-dit-effect-heeft-op-je-liefdesleven.jpg

Dat het weer effect kan hebben op je humeur, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar wist je dat dit ook geldt voor je liefdesleven? Of je nu een relatie hebt of vrijgezel bent, de komende tijd zal je een aantal veranderingen gaan merken.

Vaker irritaties

Omdat het zonnetje zich nu minder vaak laat zien, is de kans op een vitamine D-tekort groot. Weinig zonlicht kan zorgen voor een winterdepressie, en dat heeft natuurlijk weer invloed op je liefdesleven. Het kan voor de nodige irritaties tussen jou en je partner zorgen. Als je merkt dat je relatie in de wintermaanden vaak wat stroever verloopt en je je een beetje depri voelt, kan lichttherapie uitkomst bieden. Begin je dag hiermee zodat je biologische klok een signaal krijgt dat de dag is begonnen en je dagritme hetzelfde blijft als in de zomermaanden.

Lees ook: deze dingen hebben invloed op de slagingskans van je relatie 

Minder ondernemend

Met dit koude en regenachtige weer zul je niet zo snel naar buiten gaan en ook dat heeft zo z’n invloed op je liefdesleven. Als je vrijgezel bent, betekent dit natuurlijk dat je minder snel in aanraking komt met andere mensen. De kans op het vinden van een nieuwe liefde is dan ook minder groot in de wintermaanden. Wanneer je een relatie hebt ben je minder ondernemend. Het kan dan ook geen kwaad om in deze periode iets meer te investeren in je relatie. Ga lekker samen de deur uit voor een wandeling of een avondje uit eten en probeer te voorkomen dat je elke avond met z’n tweeën voor de televisie zit.

Futloos

Probeer er ook voor te zorgen dat je je sociale contacten blijft onderhouden en lekker veel lol maakt. Omdat het nu niet zo aantrekkelijk is om naar buiten te gaan en je vaker binnenblijft, is de kans groot dat je je futloos gaat voelen. Iets wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor je relatie óf het vinden van een nieuwe partner. Zorg er daarom voor dat je met je partner er lekker op uit blijft gaan: ga een dagje samen de stad in, ga lekker uitwaaien op het strand of ga naar de bioscoop. Kortom: blijf in beweging en ga niet de hele dag binnen lopen hangen.

Op Margriet Winterfair volg je een Masterclass ‘daten’ van Carla Ketelaar en leer je alles over de liefde. Heb jij nog geen kaarten voor Margriet Winterfair? Profiteer (nu het nog kan) van €4 korting en bestel ze hier direct voor maar €16,50 i.p.v. € 20,50!

 

 

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Fem Fem
Beeld | iStock

Ook interessant