Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Kokosolie in je koffie? Mensen zweren erbij om déze reden

kokosolie-in-je-koffie-mensen-zweren-erbij-om-deze-reden.jpg

Kokosolie in je koffie zou wonderen doen voor je gezondheid. Echt lekker klinkt het niet, maar de smaak schijnt mee te vallen. Bovendien zijn de voordelen zó groot dat je je daar vast wel overheen kunt zetten.

Zo krijg je er bijvoorbeeld extra energie én een beter metabolisme van.

Koffietrend

Er is een ware koffietrend onder atleten en CEO’s van grote bedrijven: Bulletproof koffie. Dit koffiemerk voegt gezonde vetten aan hun koffie toe, wat allerlei gezondheidsvoordelen zou hebben. Helaas is het merk ook erg prijzig, dus gaan veel mensen voor het goedkopere doe-het-zelf alternatief: kokosolie.

Koffie en kokosolie

Het recept is simpel: maak koffie zoals je gewend bent en voeg hier twee theelepels organische kokosolie aan toe. Roer tot de olie helemaal gesmolten is. Voor het beste resultaat kies je voor filterkoffie en meng je deze vervolgens in een blender met de olie. De koffie zal een romige smaak krijgen en wordt nóg lekkerder als je er een beetje zoetstof aan toevoegt.

Extra energieboost

Door een beetje kokosolie aan je koffie toe te voegen, krijgt je koffie allerlei extra gezondheidsvoordelen. Zo zou je er extra energie van krijgen, omdat kokosolie uit natuurlijke en gezonde vetten bestaat. Deze vetten worden in je lever omgezet in energie, in plaats van dat ze worden opgeslagen als lichaamsvet. Zo wordt je eerste kopje van de dag nóg verkwikkender.

Sneller metabolisme

Daarnaast stimuleert kokosolie je metabolisme. Omdat je meer energie hebt, is je lichaam in staat om sneller vet te verbranden. Uit onderzoek van de Universiteit van Genève is gebleken dat mensen die één tot twee theelepels van dit soort vetten consumeren zo’n 120 extra calorieën per dag verbranden. Daarnaast voel je je door kokosolie ook langer vol, waardoor je gedurende de dag minder trek hebt en minder snackt.

Nadelen van kokosolie

Als laatste zijn de vetten in kokosolie goed voor je immuunsysteem, omdat ze laurinezuur bevatten. Laurinezuur wordt gebruikt om virale infecties en virussen te behandelen. Toch is niet alles positief: er is een kans dat de kokosolie leidt tot een verhoogt cholesterol vanwege de extra vetten. Bovendien kun je allergisch zijn voor kokosolie, dus test dat eerst even door een klein beetje kokosolie op je huid aan te brengen.

Bron | Littlethings.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Ook interessant