Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

3D-coach of stadsboer? Dit zijn de beroepen van de toekomst

werken.png

Robots en technologie zullen steeds meer banen overnemen. Hierdoor zullen bijvoorbeeld veel administratieve banen verdwijnen. Maar dankzij technologische ontwikkelingen zullen er ook veel beroepen bij komen. Misschien leuk om eens te denken in een andere (werk)richting?

In Margriet 44 lees je alles over de beroepen van de toekomst. (lees het hele artikel online op Blendle). Grote gemene deler? Persoonlijk contact blijft, en zal meer en meer worden gewaardeerd.

Welke beroepen hebben de toekomst?

Volgens welingelichtekringen.nl hebben freelancers, coaches en coördinatoren de toekomst. De vijf meest bijzondere beroepen zijn volgens ons:

 1. Brand coaches
  Verwacht wordt dat rond 2025 25 procent van de huidige werknemers als zelfstandige werkzaam zal zijn. Daarvoor is het belangrijk dat je jezelf neerzet als een sterk persoonlijk merk. En daar kun je dan weer een brand coach voor inschakelen.
 2. Stedelijke landbouwer
  Stadsbewoners gaan steeds bewuster en ‘groener’ leven. Ze willen bijdragen aan ecologische projecten. Stedelijke landbouwers zullen dus opkomen. Met hen ga je een moestuintje onderhouden of groente verbouwen op het dak.
 3. Levenseindeplanner
  Afscheidsvieringen zullen in 2025 steeds vaker grote feesten zijn. Die moeten worden georganiseerd. Er zal een markt ontstaan voor onder meer herdenkingsplanners, euthanasiegidsen en mensen die je een bucket list helpen realiseren.
 4. 3D-printing experts
  3D-printers zijn nog niet voor iedereen betaalbaar in 2025. Daarom gaan mensen een beroep doen op 3D-printing specialists. Deze specialisten kunnen met 3D-printers werken en objecten ontwerpen.
 5. Virtual Reality Coach
  Kantoren worden overbodig. Mensen gaan thuis inchecken in een virtueel kantoor. Er zal vraag zijn naar mensen die daar professioneel mee bezig zijn en de beste ‘vr-ervaringen’ kunnen creëren.

VPRO’s Tegenlicht besteedde in maart al aandacht aan de beroepen van de toekomst. De uitzending kun je hier terugkijken: www.npo.nl/vpro-tegenlicht/22-03-2015/VPWON_1232880

Trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelt onze nieuwe werkmogelijkheden.

 

Verder lezen?

nieuw-breinEen compleet nieuw brein, waarom de toekomst is aan een andere manier van denken.

Vertaling van A whole new mind: why right-brainers will rule the future, Daniel H. Bink (Penguin Putnam). Te koop voor € 15,- op bol.com

 

 

mosselmanZeg, ken jij de mosselman? Sam De Kegel (De Bezige Bij).
Op verhalende wijze beschrijft De Kegel verdwenen en vergeten beroepen en belicht hij de beroepen van de toekomst.

Voor € 24,99 te koop bij bol.com. Bestel hier.

 

Is jouw baan al klaar voor de toekomst?

Ook interessant