null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Knoflookadem? Dan kauw je toch gewoon even hierop? 

Kruidenboter, saus of gewokte garnalen; eigenlijk alles wordt lekkerder van een teentje knoflook. Alleen zo jammer van die knoflookadem na het eten... Dit verrassende product helpt je er zo vanaf. 

Je houdt ervan of je hebt er een hekel aan: de smaak van knoflook. Maar de adem van iemand die net knoflook heeft gegeten, daar wordt niemand gelukkig van. Voor wie graag een teentje (of twee) door het eten doet, hebben we een paar handige tips die de knoflookadem verminderen. De producten die je ervoor nodig hebt, liggen vast al op je fruitschaal, heb je in de koelkast of groeien in de tuin.

Dit helpt tegen een knoflookadem

Deze studie mag dan wat ouder zijn, de tips die eruit zijn komen zijn tijdloos. Dit Amerikaanse onderzoek toont aan dat er bepaalde producten zijn die de knoflookgeur in je adem kunnen verminderen. Zo helpt het eten van een appel of van sla.

De onderzoekers van de Ohio State University vroegen deelnemers om 25 seconden op een teentje knoflook te kauwen en vervolgens water, appel (rauw, het sap ervan of verwarmd), sla (rauw of verwarmd), muntblaadjes (rauw of tot sap vermalen) of groene thee tot zich te nemen. Daarna werd hun adem gecontroleerd op de vluchtige stoffen die de vieze geur na het eten van knoflook veroorzaken.

Wat bleek? De rauwe appel en rauwe sla verminderden de concentratie van die stoffen met meer dan de helft vergeleken met de andere producten die werden gebruikt. Minder verrassend misschien, maar ook het kauwen op muntblaadjes had een gunstig effect.

Oma zei het al

En dan zijn er nog de bekende tips uit grootmoeders tijd. Zo zou het kauwen op peterselie helpen, het drinken van melk wordt vaak genoemd als remedie en zelfs het eten van een stukje pure chocolade komt voorbij. Maar of dit soort tips ook echt helpen? Het is het proberen waard.

Lees ook

Verrassend: zo ruiken je vingers nooit meer naar knoflook

Knoflook? ‘Niet meebakken!’

Waarom je een teentje knoflook in je appeltaart moet stoppen

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden