Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wat klopt er van het gezegde: ‘An apple a day keeps the doctor away’?

depth-of-field-apple-held-by-a-girl-in-colored-dress-outside.jpg

An apple a day keeps the doctor away. Het is een oud Engels gezegde dat berust op waarheid. Maar waarom eigenlijk?

  1. Appels bevatten veel voedingsvezels, die goed zijn voor de spijsvertering. Bovendien geven ze een verzadigd gevoel. De pectine uit de appel bindt zich aan het ‘slechte’ cholesterol uit het bloed, waardoor het gehalte hieraan verlaagd wordt. En dat is weer goed voor hart- en bloedvaten.
  2.  Appels bevatten veel kalium, een mineraal dat samen met natrium in het lichaam zorgt voor een goede vochtbalans en bloeddruk en voor een optimale spierwerking.
  3.  Appels bevatten flink wat antioxidanten, die vrije radicalen aan zich kunnen binden. Vrije radicalen beschadigen onder meer DNA en eiwitten in het lichaam.
  4.  Appels bevatten veel fructose, een suikervorm die langzaam wordt opgenomen. Goed voor de bloedsuikerspiegel dus en daarmee een prima tussendoortje. Zeker ook gezien het aantal kilocalorieën: een gemiddelde appel met schil levert 75 kcal.

Lekker recept: gezonde appelchips maken

Zin in appel gekregen? Maak eens deze gezonde appelchips! Bijkomend voordeel: je krijgt er een heerlijk geurende van warme appel en kaneel in je huis! In de video van Libelle TV zie je hoe je ze maakt:

Meer lezen:

Hoe gezond is een appel?
Waarom een appel niet áltijd een slim tussendoortje is

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

m39-coverDit komt uit Margriet 39 (2016) leest. Je kunt dit tijdschrift hier nabestellen.

Ook interessant