Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Hoe kleurrijke kleren dragen kan helpen tegen een winterdip

kleurrijke-kleding-kleren-winterdip.jpg

Ben jij sinds januari ook zo moe en prikkelbaar en verstop je je het liefst in een dikke, warme, zwarte trui? Dan heb je misschien last van de January blues of een winterdip.

En dan is het een héél goed plan om die zwarte trui in te ruilen voor een pimpelpaars of knalrood exemplaar.

Rode kleren

Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat kleurrijke kleding grote invloed op je humeur kan hebben. Indirect, wel te verstaan. Zo bleek uit een studie van de Universiteit van Rochester dat mannen vrouwen in rode kleding aantrekkelijker vinden dan diezelfde vrouwen in kleren met een andere kleur. Om aandacht zul je dus niet verlegen zitten, als je vurig rood draagt. En dat moet je stiekem toch wel vleien.

Zelfverzekerd

Maar behalve rood, kan ook roze, blauw, geel of oranje dragen z’n vruchten afwerpen. “Wie een outfit in een felle kleur draagt, straalt zelfverzekerdheid uit,” legt kleurexpert Hilde Francq uit aan Het Laatste Nieuws. “Felle kleuren zijn immers voor de durvers. Ze fungeren ook vaak als conversation starters en kunnen zo het ijs breken.”

Nu valt over smaak natuurlijk niet te twisten en zijn er genoeg mensen die zich juist zelfverzekerd voelen in een totaal zwarte outfit. Toch is het ’t proberen waard, als je momenteel niet echt lekker in je vel zit – en veel zwart draagt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Brightside, Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant