Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dít is waarom je je echt beter voelt na een kom kippensoep

dit-is-waarom-je-je-echt-beter-voelt-na-een-kom-kippensoep.jpg

Er wordt vaak wat lacherig over gedaan, maar ondertussen doen we het allemaal: kippensoep eten als we verkouden zijn of griep hebben. Onder het mom van baat het niet, dan schaadt het niet voelen we ons beter worden als we een kom eten. Maar waarom is dat?

Heeft kippensoep ook echt een daadwerkelijke genezende werking of zit het tussen je oren? Favorflav zocht het uit.

Vocht en warmte

In een goede kom kippensoep zit zoute bouillon, veel gezonde groenten, vermicelli, noedels of rijst. Naar het feit dat je veel vocht binnen krijgt, zorgt de bouillon voor hydratatie en maakt de warme vloeistof de slijmvliezen los. De groenten zorgen voor vitaminen en de koolhydraten geven de soep stevigheid. Deze combinatie zorgt voor een goede bron van energie.

Verkouden

Verschillende studies laten zien dat je gemakkelijker kunt ademen bij een verkoudheid zodra je kippensoep hebt gegeten. De warme vloeistof maakt de slijmvliezen los, en de aroma’s van kippensoep helpen daar ook nog bij. Het schijnt dat er meer snot loslaat dan bij het drinken van gewoon gekookt water.

Lees ook:
Déze gezonde voedingsmiddelen kun je beter vermijden als je ziek bent

Beter worden van kippensoep?

De vraag is natuurlijk: word je daadwerkelijk beter door het eten van kippensoep? Volgens onderzoek van de Amerikaanse dr. Stephen Rennard zitten er stoffen in kippensoep die verkoudheidssymptomen zouden verminderen. Echter is dit onderzoek nooit getest op mensen. Volgens Lolkje de Vries van het Voedingscentrum zit er geen bepaalde stof in kippensoep waar je beter van kan worden. Wel is het een goede manier om vocht binnen te krijgen als je weinig eetlust hebt.

Placebo-effect

Kippensoep is nostalgie en kan je doen herinneren aan je moeders zelfgemaakte soep van vroeger. Door te geloven dat de soep je beter maakt, zorgt dat voor een placebo-effect en voel je je beter. Als je je niet lekker voelt kun je de déze dingen doen die helpen tegen de misselijkheid. Uit onderzoek blijkt dat gember ontstekingsremmend werkt, dus zet daarom ook eens deze Thaise rijstsoep met gember op het menu.

Bron | Favorflav.com
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant