null Beeld

Kan het drinken van koffie zorgen voor een magnesiumtekort?

Er wordt weleens gezegd dat koffiedrinkers sneller last hebben van een tekort aan magnesium dan niet-koffiedrinkers. Maar is dit wel écht zo? Kan het drinken van koffie zorgen voor een magnesiumtekort?

Als we de Amerikaanse maag-darm-leverarts Niket Sonpal moeten geloven wel. Volgens hem kan het drinken van koffie op ten duur een magnesiumtekort veroorzaken.

Darmwand

“Er zijn meerdere onderzoeken die aantonen dat wanneer je koffie drinkt, de darmwand minder magnesium kan opnemen,” legt de maag- en darmspecialist uit. Sonpal signaleert in zijn werk een verband tussen mensen die veel koffie drinken en magnesiumtekorten.

Niet zo snel

Maar er is wel een aantal kanttekeningen te maken. Zo veroorzaakt het drinken van koffie echt niet meteen een tekort. “Koffie onttrekt geen magnesium aan je lichaam. Maar koffie kan het vermogen van je darmen om magnesium te absorberen absoluut verminderen. En dat kan na verloop van tijd resulteren in een magnesiumtekort. Zeker bij mensen die hun leven lang veel en regelmatig koffie drinken.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Women's Health

Foto | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden