Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Gek op een kaassausje bij je groenten? Probeer deze gezondere variant eens

gek-op-kaassaus-bij-je-groenten-probeer-deze-gezondere-variant-eens.jpg

Dat zo’n smeuïg kaassausje over je groenten hartstikke lekker is, snappen wij helemaal. Maar echt gezond is het niet. Gelukkig kun je je geliefde kaassaus stukken gezonder maken met de toevoeging van een simpel ingrediënt.

Het enige wat je nodig hebt, is bloemkool! Hiermee maak je de saus gezonder én lichter, zonder daarbij in te leveren op de smaak.

Gezondere kaassaus bij je groenten

Normaal gesproken zit er room, melk of boter in een kaassaus, maar dat heb je deze keer niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal bloemkoolroosjes koken in een pan, zodat ze lekker zacht worden. Gooi de bloemkoolroosjes hierna ook nog even in de keukenmachine, zodat je een lichte, haast crème-achtige puree met een milde bloemkoolsmaak krijgt. Hierna ben je natuurlijk nog niet klaar, want het belangrijkste ingrediënt voor je saus moet er nog bij: de kaas. Strooi daarom wat geraspte kaas door de nog warme puree en zet de keukenmachine aan totdat alle stukjes kaas zijn verdwenen. Het resultaat is een heerlijke lichte kaassaus!

Lees ook: Welke kaas bevat meer vet: brie of camembert? 

Bron | The Kitchn
Beeld | iStock

Ook interessant