null Beeld

Je slaapt het lekkerst als je slaapkamer déze kleur heeft

Een stijlvolle gekleurde slaapkamer, of juist alles strak en wit. De kleur en look van jouw slaapkamer zegt veel over jouw persoonlijkheid. Maar wist je dat het ook veel invloed heeft op hoe goed jij slaapt?

Rust in de tent

Ben jij een slechte slaper? Misschien krijg je teveel prikkels als je in bed ligt. Je zou kunnen overwegen om je slaapkamer een make-over te geven. Zo blijkt uit onderzoek van Travelodge namelijk dat de kleur blauw zorgt voor rust.

Blauwe slaapkamer

Mensen die een blauwe slaapkamer hebben, zouden een langere en kwalitatief betere nachtrust hebben. En volgens de Feng Shui-wijsheid, zorgt de kleur blauw ervoor dat je hart langzamer klopt en je bloeddruk daalt. Dus voor wie een gat in de dag wil slapen: een blauwe slaapkamer doet wonderen.

3 dingen om te verbannen uit de slaapkamer

En heb je die blauwe kamer dan helemaal op orde... Vergeet dan vooral niet de volgende zaken te verbannen uit die oase van rust:

1. Oud kussen

Je nachtrust wordt niet alleen bepaald door het tijdstip waarop je gaat slapen en hoeveel slaapuren je pakt, maar ook door het matras en kussen waarop je ligt. Is je kussen bijvoorbeeld te hoog of juist te plat, dan zul je merken dat je ’s ochtends wakker wordt met een stijf gevoel in je nek. Het is ook slim om ze eens in de zoveel jaar (afhankelijk van de vulling van het hoofdkussen) te vervangen. Hoe vaak je dit moet doen, kun je navragen bij een specialist.

2. Klok

Een tikkende klok is niet bevorderlijk voor je nachtrust. Niet alleen vanwege het lawaai, maar ook omdat je zo continu kan gaan checken hoelang je nog kunt slapen. En als je het steeds later ziet worden, kan dat stress met zich meebrengen.

3. Troep

Een lege plastic tas hier, een stapeltje kleding daar en dan ook nog drie paar schoenen in een hoek. Probeer het gewoon direct op te ruimen, want een nette kamer straalt rust uit, en dat zorgt weer voor een betere nachtrust.

Bron: Travelodge

Beeld: iStock

Ellen Smits
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden