Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

De internist: ‘Je kunt ook gezonder worden zónder af te vallen’

tipdag15.png

Tijdens de Fit Challenge krijg je elke dag een tip van een expert uit Margriets deskundigenpanel. Dag 15: internist-endocrinoloog Richard IJzerman over gezonder worden zónder af te vallen.

Richard: “Overgewicht hangt samen met een verhoogd risico op  hart-en vaatziekten. Afvallen helpt dus om de kans op dit type ziektes te verkleinen. Maar onderzoek heeft aangetoond dat lichaamsbeweging zonder gewichtsverlies óók gunstig is voor je gezondheid. Je krijgt er een betere bloeddruk en een gezonder cholesterolgehalte door en de kans op hart-en vaatziekten neemt af. Dus mocht het gewichtsverlies tijdens de de Challenge tegenvallen, ga dan toch gewoon door met bewegen; je was al op de goede weg en extra lichaamsbeweging doe je nooit voor niets.”

internistOver Richard

Dr. Richard IJzerman is internist-endocrinoloog bij het VUmc in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in hormonale aandoeningen en behandelt veel patiënten met diabetes, overgewicht en schildklieraandoeningen. Zijn onderzoek richt zich met name op diabetes en obesitas en de relatie met de hersenen.

 

Ook interessant