Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

5 items om in huis te hebben voor het geval je het coronavirus krijgt

5-items-om-in-huis-te-hebben-voor-het-geval-dat-je-corona-krijgt.jpg

‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee’ zeggen ze weleens, en als het gaat om het coronavirus is dit zeker het geval. Als je corona krijgt, kun je immers niet nog naar de drogist of apotheek gaan om iets te halen. Daarom kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen en deze 5 items alvast in huis halen.

Zo kun je in ieder geval zelf de coronasymptomen een beetje verminderen.

Klachten van corona verzachten

Als je positief getest bent op het virus, maar verder geen klachten hebt, dan is het natuurlijk niet nodig om iets in te nemen. Het kan echter ook zo zijn dat je wél flink last hebt van bepaalde coronasymptomen, zoals: koorts, droge hoest, keelpijn, hoofdpijn of vermoeidheid. Hoewel er geen één middeltje is dat je van het coronavirus afhelpt, kunnen de volgende items wel wat verlichting bieden.

Paracetamol

Als je door corona last hebt van griepachtige verschijnselen, zoals: koorts, keelpijn etc, dan kun je het beste een paracetamol nemen. Paracetamol is het veiligst en daarom de eerste keuze qua pijnstillers. Zorg er dus in ieder geval voor dat je een pakje paracetamol in huis hebt liggen. Het is in het nieuws geweest dat ontstekingsremmende pijnstillers, zoals: ibuprofen, naproxen en diclofenac corona kunnen verergeren, maar hier is tot op heden geen bewijs voor. Tóch heeft paracetamol de voorkeur, omdat dit de minste bijwerkingen geeft.

Lees ook: Experts: ‘Steeds meer aanwijzingen dat vitamine D helpt tegen coronavirus’

Een middeltje tegen een droge hoest

Een droge hoest is één van de meest voorkomende symptomen van corona, dus het kan geen kwaad om alvast iets in huis te halen dat helpt tegen een droge hoest. Koop bijvoorbeeld een droge hoestsiroop, een hoestspray of hoest,- en keelpastilles

Een middeltje tegen keelpijn

Omdat keelpijn ook vaak voorkomt bij mensen die het coronavirus hebben, is het verstandig om ook alvast wat keelpastilles in huis te halen. Zo kun je in ieder geval je keelpijn wat verzachten.

Vitamine C en zink

Volgens dokter Theodore Bailey, hoofd van de afdeling ‘Infectious Diseases’ van het Greater Baltimore Medical Center, zijn er geen bewijzen voor dat vitamine C en zink kunnen voorkomen dat je het coronavirus krijgt, maar kan het ook geen kwaad om ze te slikken als je het virus onder de leden hebt. Ze zijn namelijk veilig voor je nieren en worden ook regelmatig geadviseerd in het griepseizoen. Daarnaast kunnen ze helpen bij de immuunreactie van je lichaam op het virus.

Thermometer

Dit is natuurlijk een beetje een inkoppertje, maar daarom niet minder belangrijk. Koorts is een symptoom dat vaak voorkomt bij iemand met het coronavirus dus het kan geen kwaad om je temperatuur regelmatig op te nemen. Als je meer dan drie dagen koorts (38 graden) hebt, is het belangrijk dat je je dokter belt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Good Housekeeping
Beeld | Getty

Ook interessant