Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Interessant: dit stofje blijkt veroudering tegen te gaan

veroudering.jpg

Wetenschappers hebben een interessante ontdekking gedaan. Bepaalde soorten groente en fruit blijken een stofje te bevatten dat veroudering tegengaat en de levensverwachting verhoogt.

Het gaat om fisetine, een stofje dat onder andere in aardbeien, kiwi’s en tomaten te vinden is. Hoe zit dat precies met fisetine? Waarom houdt het ons jong? En wat doet het tegen veroudering? Lees vooral verder!

Sterk effect

Volgens de Amerikaanse wetenschappers kan fisetine de schade aan verouderde cellen verminderen en zo de gezondheid verbeteren en de levensverwachting verhogen. Het effect is zelfs nog sterk als er pas pas laat in het leven mee wordt gestart.

Minder beschadigde cellen

Voor het onderzoek kregen verouderde muizen fisetine toegediend. De stof bleek positieve effecten te hebben op hun conditie en levensduur. Ook verminderde de fisetine het aantal beschadigde cellen in het lichaam, waardoor hun gezondheid verbeterde.

Juiste dosis

“Deze resultaten laten zien dat we de periode dat we gezond zijn kunnen verlengen, zelfs nog aan het eind van het leven,” aldus hoogleraar Paul Robbins van de Minnesota Medical School. “Maar er zijn nog veel vragen onbeantwoord, zoals wat precies de dosis fisetine zou moeten zijn.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | sciencedaily.com
Foto | iStock

Ook interessant