Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Incontinent? Deze tips helpen!

wc-rol.jpg

Incontinent? Schaam je vooral niet! Het is een veel voorkomende klacht naarmate je ouder wordt. Gelukkig zijn er genoeg tips waardoor je het verliezen van urine kunt verminderen.

Vermijd deze producten
Probeer eerst eens alle producten met cafeïne (koffie, thee en cola) te schrappen van het menu. Daarnaast is het ook verstandig om overdag meer te drinken en in de avond minder, om bedplassen te voorkomen.

Bekkenbodemspieren trainen
Op de lange termijn kan het helpen om de bekkenbodemspieren te trainen. Bij een overactieve blaas is een training in technieken om de blaas onder controle te krijgen de eerste stap. Hierbij leer je om de blaas op geregelde tijden te legen met steeds grotere tussenpauzes.

Botox
Er zijn speciale medicijnen op de markt waarmee je de spieractiviteit en de overgevoeligheid van de blaas kunt remmen. Wat ook kan is botox, ook wel botuline toxine genoemd, in te spuiten. Hierdoor wordt de overactieve blaas gedeeltelijk verlamd.

 

Kijk voor meer tips op www.incontinentie.net of lees op de site een van de verhalen van vrouwen die te maken hebben met ongewenst urineverlies en zich hier niet door laten belemmeren.

Ook interessant