Margriet logo
null Beeld

In 7 stappen je droom verwezenlijken

Het is nooit te laat om je droom uit te laten komen. De kans is groot dat je diepste verlangens in de loop der jaren vertroebeld zijn. Dit kan komen door je opvoeding of wat je in het verleden hebt meegemaakt. Wil jij op zoek naar je authentieke verlangens en je droom verwezenlijken? Volg dan dit 7-stappenplan.

  1. Luister naar het stemmetje van ongenoegen diep van binnen. Dit doe je door stil te worden, je oor naar binnen te richten. Ga de natuur in of zorg in elk geval dat je niet wordt afgeleid. Luister naar vragen als: wat verlang ik? Welk verlangen is de kracht achter de dingen die ik doe?
  2. Als je weet welk verlangen de drijvende kracht is kijk dan of dat wel een ‘echt’ verlangen is. Als het bijvoorbeeld het verlangen is om rijk en beroemd te zijn, ben je dat misschien wel aan het realiseren, maar is dat waar het in wezen om gaat of probeer je iets te compenseren?
  3. Ben je erachter wat je diepste verlangen is, vraag je dan af: wat doe ik al om dit verlangen te vervullen? Nog niets? Begin klein.
  4. Onderzoek welke soorten verlangen nog vat op je hebben waardoor je je werkelijke verlangens niet realiseert. Schrijf die op.
  5. Neem een groot vel papier en plak daar woorden, foto’s, tekeningen, afbeeldingen enzovoort op om voor jezelf een visueel geheugensteuntje te maken dat je eraan herinnert wat je in wezen verlangt.
  6. Deel je proces met een vriendin en laat het moodboard aan haar zien. Spreek uit wat je verlangens zijn en welke eerste stappen je gaat ondernemen om ze te vervullen.
  7. Mijmer elke avond over je kleinere en grotere acties, deel waar je tevreden over bent en schrijf dit voor jezelf op.

Dit 7-stappenplan is terug te vinden in Margriet 2. Vanaf 8 januari in de winkel te koop of online te bestellen.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden