Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zit je thuis? Dat is een mooi moment voor een huid-detox

huid-detox.jpg

Nu we het advies hebben gekregen om binnen te blijven, zul je waarschijnlijk wel minder zonlicht zien. Een goed moment dus om een huid-detox te doen: je huid kan namelijk wel een boost gebruiken.

Dankzij deze tips krijg jij weer een stralende huid.

Een huid-detox

Net als bij een normale detox ga jij je huid ook ontgiften. Dit betekend dat je het gaat reinigen en bepaalde stappen onderneemt zodat je huid weer rust krijgt. Van voldoende slapen tot letten op je voeding: volg deze tips en je huid zal weer stralen als vanouds.

1. Let op wat je eet

Hoe goed je genen ook zijn, wat je eet zie je terug aan je huid. Het is heel begrijpelijk dat je nu meer eet dan normaal, de keuken is immers binnen handbereik, maar dit zal ook een impact hebben op de dofheid van je huid.

Let daarom goed op wat je eet en drink voldoende water. Minstens anderhalve liter water per dag zal helpen je huid en lichaam te hydrateren. En dit ga je ook terugzien in je huid! Laat bewerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers liever achterwege, dit zal ervoor zorgen dat je huid sneller uitzakt kan zelfs rimpels veroorzaken.

2. Slaap genoeg

Probeer ’s avonds je bed iets eerder op te zoeken zodat je minimaal 8 uur slaap haalt. Dit is niet alleen goed voor je immuunsysteem, maar zal het ook voor zorgen dat je huid herstelt van de spanning en schadelijke stoffen van overdag.

Tips om langer te slapen zijn het aanpassen van je avond- en ochtendritme, te minderen met koffie en je telefoon op tijd aan de kant te leggen. Dat blauwe scherm zorgt er namelijk alleen maar voor dat je niet kunt slapen.

3. Draag geen make-up

Nu je geen belangrijke afspraken meer buiten de deur hebt, is het heel eenvoudig om je make-up achterwege te laten. Dit is niet alleen beter voor je huid omdat die nu de tijd krijgt om te herstellen. Ook zullen je onzuiverheden veel sneller weggaan.

Een voordeel van het dragen van geen make-up is dat je zult zien dat je huid helemaal niet veel nodig heeft. Zo kun je een dekkende foundation ook vervangen door een poeder of alleen wat concealer. En vergeet niet: je onzuiverheden zullen minder snel weggaan wanneer je ze gaat bedekken met foundation.

4. Reinig je huid met het juiste product

Niets kan je huid erger beschadigen dan het gebruiken van de verkeerde producten. Let daarom goed op wat voor huidtype jouw huid heeft. Zo kan een gevoelige huid niet alle producten aan en zal een vette huid alleen maar vetter worden door ‘normale’ producten.

Ook werken bepaalde smeersels weer beter voor een jongere huid dan een huid die wat ouder is. Laat je dus goed informeren en pak niet klakkeloos iets uit het schap. Zodra je de juiste crème hebt gevonden, zal je huid je dankbaar zijn.

5. Luister naar je huid

Vergeet ook niet dat je huid ook goed laat zien wat ze nodig heeft. Wanneer je wallen meer opvallen of je juist veel last hebt van onzuiverheden, kan een aanpassing aan je routine een groot verschil maken. Vergeet ook niet om af en toe een frisse neus te halen waardoor je huid ook voldoende vitamine D binnenkrijgt.

Bron | Libelle, Ze.nl, NSMBL
Beeld | iStock

Ook interessant