Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Hot stone massage

massage1-jpg.jpg

De naam zegt het eigenlijk al. Een hot stone massage is een massage van het lichaam met hete stenen. De temperatuur van de stenen ligt op ongeveer 45 graden Celsius. Waarom zou iemand gemasseerd willen worden met hete stenen? Margriet.nl laat u de voordelen van de massage zien en hoe het precies werkt.

massageHot stone massage werkt echt
Allereerst dringen de hitte en de ‘druk’ van de stenen diep door in de spieren. Daarbij verlicht de massage spanningen en het geeft u veel energie. De kracht van de massage zit dus in de warmte van de stenen. Daarom worden voor de massage alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid en ook hard en ijzerhoudend. Hierdoor kunnen de stenen de warmte goed vasthouden en zijn ze zo geschikt voor de massage. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging. De massage is extra effectief door de combinatie van warmte en beweging. Hierdoor werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam. De massage zorgt ervoor dat afvalstoffen afgevoerd worden, stimuleert organen en brengt het lichaam meer in balans. Maar hoe werkt dat dan precies?

Het gebruik

De stenen worden voor de massage in een warmwaterbad ondergedompeld. Ze worden eerst op de aandachtgebieden van het lichaam geplaatst. Meestal is dat de rug. Mensen ervaren de rug vooral als een plek waar die warmte en ontspanning aangenaam is. De stenen geven een bepaalde druk. U zou het kunnen vergelijken met een rekoefening. Deze druk merkt u het beste wanneer de steen weggehaald wordt. Als alle hot stones op het lichaam liggen wordt u verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Tijdens de massage wordt er vooral lang, rustig en cirkelvormig gemasseerd. Iedere masseur geeft er zijn eigen draai aan. De één kan bijvoorbeeld de steen ronddraaien, maar hij kan er ook op trommelen.

Wanneer geen hot stone massage?

U wilt graag gemasseerd worden, zodat u niet zo’n last meer heeft van uw rug, benen of zij. Helaas kan het zo zijn dat u niet gemasseerd mag worden of dat de massage aangepast moet worden op de gemasseerde. Wij geven een overzicht van een aantal situaties waarbij u waarschijnlijk niet gemasseerd mag worden. Het kan ook zijn dat u naar een gediplomeerde masseur gaat en hij of zij precies weet wat te doen. De masseur kan u dan verdere informatie geven of doorverwijzen.

Beter even geen massage wanneer u:
– griep of koorts heeft
– een ziekte heeft waarbij sprake is van verhoogde stofwisseling
– een besmettelijke huidziekte heeft
– een ernstige vorm van vaatziekten heeft
– leidt aan trombose
– kanker heeft
– antidepressivum gebruikt
– een antibioticakuur volgt
– ontstekingsremmers gebruikt
– medicatie gebruikt die de rijvaardigheid kan beïnvloeden
– open wonden heeft
– zwanger bent
– ontstekingen en infecties heeft
– diabetes heeft
– reuma heeft
– brandwonden heeft of verbrand bent door de zon
– spataderen heeft
– gemasseerd zou moeten worden terwijl er een hittegolf is. Bij te warme buitentemperatuur kan er beter niet   
   gemasseerd worden.

Bron: gezondheidsnet.nl

Ook interessant