Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Horoscoop: geloof jij erin?

horoscoop.gif

Je zit in de trein onderweg naar werk en bladert snel door de krant naar je horoscoop. Pats! Dit belooft een goede dag te worden. Je krijgt een nieuwe baan, maakt nieuwe vrienden of sleept eindelijk die grote klant binnen. Geloof jij erin of lees je het uit nieuwsgierigheid?

HoroscoopDe term horoscoop is afgeleid van het Griekse ‘horoskopos’ en staat voor ‘kijken naar de uren’. Volgens de astrologie bestaat er een verband tussen de stand van de hemellichamen (zon, maan en planeten) en gebeurtenissen die op aarde gebeuren. Het is een voorspelling van wat er in je leven gaat gebeuren.

Herkenning
Wetenschappers nemen de astrologie niet zo serieus. Zo wordt er wel eens beweerd dat mensen vaak het gevoel hebben dat een horoscoop klopt, omdat er gebruik wordt gemaakt van cold reading. Dit is een methode waarbij het lijkt alsof de astroloog veel van je weet maar er worden vooral algemene uitspraken gebruikt die op ontzettend veel mensen van toepassing zijn. Het gevoel van herkenning roept een gevoel van vertrouwen op.

Eerste ademhaling
Astrologen zelf beweren dat met name geboortehoroscopen erg betrouwbaar zijn. Geboortehoroscopen van mensen worden al sinds de klassieke oudheid gemaakt. Wil jij meer weten over je geboortehoroscoop? Hou dan je exacte geboortetijd (moment van de eerste zelfstandige ademhaling) en de geboorteplaats paraat.

Wat denk jij?
Denk je dat er wel degelijk een kern van waarheid achter een astrologische voorspelling zit? Of denk jij dat er gebruik wordt gemaakt van cold reading en dat daarom jouw horoscoop altijd klopt? Laat het ons weten!

Lees iedere dag weer je horoscoop van vandaag op Margriet.nl.

Ook interessant