Specsavers Beeld Specsavers
Beeld Specsavers

Hoortoestel kopen? Dit moet je weten volgens een audicien

Voordat je een hoortoestel aanschaft, is het belangrijk om advies in te winnen bij een hoorspecialist die je vertrouwt. Een goede audicien geeft antwoord op je (financiële) vragen, doet een gehoortest, zoekt samen met jou het geschikte hoortoestel uit én past deze aan jouw persoonlijke leefomstandigheden en behoeften aan.

Margriet samen met Specsavers

Isabel Zadeh - audicien van Specsavers - legt aan de hand van een aantal vragen uit wat je kunt verwachten bij je eerste bezoek, wat een hoortoestel kost en hoe je verder wordt geholpen.

1. Wanneer kom ik in aanmerking voor een vergoeding van mijn zorgverzekering?

Hoortoestellen vallen onder de basisverzekering. De voorwaarden voor deze vergoeding zijn:

  1. Je gehoorprobleem moet oplosbaar of te verminderen zijn met een hoortoestel
  2. Je hebt gemiddeld minimaal 35 dB gehoorverlies
  3. Je koopt jouw hoortoestellen binnen het vastgestelde hoorprotocol
  4. Je hebt in de laatste 5 jaar geen vergoeding voor hoortoestellen ontvangen

2. Wat krijg ik precies vergoed door mijn zorgverzekering?

Vanuit de basisverzekering ontvang je een vergoeding van 75% voor een hoortoestel. Een aanvullende verzekering vergoedt soms de eigen bijdrage van 25% of een deel daarvan. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Ontvang je voor de 25% eigen bijdrage geen vergoeding van je zorgverzekeraar? Dan betaalt Specsavers deze voor jou. Je hebt dus 100% garantie dat je niets hoeft bij te betalen voor hoortoestellen bij Specsavers. Je moet wel rekening houden met je eigen risico.

Verzekeringen die behoren tot het Zilveren Kruis en De Friesland vormen hier een uitzondering op. Bij deze zorgverzekeraars hoef je géén eigen risico te betalen bij de aanschaf van hoortoestellen.

null Beeld Isabel Zadeh - audicien van Specsavers
Beeld Isabel Zadeh - audicien van Specsavers

3. Zijn er nog andere kosten waar ik rekening mee moet houden?

Voor het hoortoestel zelf heb je bij Specsavers geen kosten, maar je moet wel rekening houden met de volgende zaken:

  • Als je een niet-oplaadbaar hoortoestel koopt, heb je batterijen nodig. Je kunt bij Specsavers voordelige pakketten aanschaffen, zoals 60 batterijen voor 25 euro.
  • Voor een oplaadbaar hoortoestel heb je een oplader nodig, die je apart moet aanschaffen. Je spaart natuurlijk wel het milieu én je portemonnee, want je hebt geen batterijen nodig.
  • Je kunt ervoor kiezen om een verzekering tegen verlies, schade en diefstal af te sluiten.
  • Specsavers adviseert om onderhoudsproducten aan te schaffen, omdat ze de levensduur van hoortoestellen verlengen en helpen de kwaliteit te behouden.

4. Hoe zit het met de kwaliteit van de hoortoestellen van Specsavers?

Specsavers schaft op grote schaal kwalitatieve hoortoestellen aan bij marktleiders in hoortechnologie en zijn daardoor op de hoogte van de modernste technologie. Ze bieden hoortoestellen aan met innovatieve eigenschappen, zoals verbinding met je smartphone, onzichtbare en oplaadbare hoortoestellen en meer. Bij sommige audiciens betaal je duizenden euro’s voor dit type hoortoestel, omdat zij dit alleen in de private markt aanbieden. Hiervoor krijg je geen vergoeding van je zorgverzekeraar.

5. Welke stappen moet ik doorlopen om een hoortoestel aan te schaffen?

Voordat je een hoortoestel aanschaft, heb je meerdere afspraken met hoorzorgprofessionals en krijg je onder andere een uitgebreide en professionele hoormeting. Op basis van deze meting en jouw wensen en behoeften kies je samen met de audicien een passende hooroplossing, die vervolgens volledig wordt afgesteld.

Daarna volgt een periode van wennen. De proeftijd stopt pas wanneer je volledig tevreden bent. Ook goed om te weten: je krijgt bij Specsavers maar liefst 5 jaar gratis garantie, service en nazorg, dus als je gehoor of persoonlijke situatie verandert, kan je hoortoestel gewoon worden aangepast. Je krijgt niet alleen een hoortoestel, maar ook service op maat! Maak nu snel een afspraak voor een op maat gemaakt hoortoestel.

null Beeld
Commerciële redactieSpecsavers

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden