Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Last van hooikoorts? Pak dan eens déze klusjes in huis aan

last-van-hooikoorts-pak-dan-eens-deze-klusjes-in-huis-aan-margriet.jpg

Voor hooikoortspatiënten is deze week echt hels geweest: de lucht zat namelijk vol met pollen. Nu zijn er natuurlijk een aantal dingen die je zelf kunt doen om je klachten te verminderen, zoals het nemen van medicijnen. Maar wist je dat een paar kleine aanpassingen in huis ook heel effectief kunnen zijn?

Als je hooikoorts hebt kan het geen kwaad om de volgende dingen in huis te doen.

Beddengoed wassen

Slaap jij ’s nachts het liefst met het raam open? Of heb jij de hele dag het raam open staan in je slaapkamer? Dan komen er allerlei pollen op je beddengoed terecht, wat natuurlijk voor alleen maar ergere klachten zorgt. Probeer daarom om je beddengoed net iets vaker dan normaal te wassen. Doe het bijvoorbeeld in plaats van één keer per week, twee keer per week. En doe je raam ook niet te vaak open.

Ventilator of airco schoonmaken

Wist je dat ventilatoren en airco’s ook een goede verzamelplek zijn voor pollen? Het is dus belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. In dit artikel leggen we je uit hoe je een ventilator het best kunt schoonmaken, maar daarnaast zijn er ook speciale pollenfilters die je voor je ventilatierooster kunt kopen.

Lees ook:
Deze 9 huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kunnen helpen tegen hooikoorts

Gordijnen wassen

Iets wat ook kan helpen tegen je hooikoorts, is het wassen van je gordijnen. Misschien is dit iets wat je normaal gesproken één keer  per jaar doet, maar nu het hooikoortsseizoen is kan het geen kwaad om dit wat vaker te doen.

Regelmatig stofzuigen

Het kan geen kwaad om elke dag even de stofzuiger door je woonkamer en slaapkamer te halen, want zo voorkom je dat de pollen zich door je huis verspreiden. En vergeet daarbij ook bepaalde plekjes niet, zoals onder je bed.

Bron | Vriendin
Beeld | Getty

Margriet Extra

Er ligt weer een nieuwe Margriet Extra in de winkel: de Zin in zomer-special! Dit themanummer staat boordevol leuke uitjes (gewoon in Nederland), persoonlijke verhalen, zomertrends, onze favoriete producten en nog véél meer. Margriet Extra: zin in zomer ligt nu in de winkel of is online te bestellen via deze link.

Ook interessant